Plenković ponovo traži da se afera SMS rasvijetli do kraja

Plenković ponovo traži da se afera SMS rasvijetli do kraja

Hrvatski premijer Andrej Plenković ponovio je u ponedjeljak u Ženevi da se od početka zauzima za to da se afera SMS rasvijetli do kraja.

Rekao je to komentirajući informaciju da je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović po povratku iz SAD-a od nadležnih službi zatražila detaljne informacije o aferi te zahtjev oporbe da se osnuje istražno povjerenstvo za taj slučaj.

“Što se tiče istrage oko SMS-a, tu se u cijelosti slažemo. Tu priču treba apsolutno rasvijetliti do kraja i to je moj stav od početka, od kada sam saznao za to. Što se tiče ove druge inicijative, vidjet ćemo koliko je primjerena”, izjavio je Plenković novinarima.

On je u ponedjeljak doputovao u Ženevu, gdje se sastao s visokom povjerenicom za ljudska prava UN-a Michelle Bachelet i s glavnim direktorom Svjetske trgovinske organizacije Robertom Azevedom.

U utorak će sudjelovati na sastanku na vrhu u organizaciji Svjetskog gospodarskog foruma na temu “Strateški dijalog o zapadnom Balkanu“ koji će okupiti predsjednike država ili vlada te ministre iz Albanije, Bugarske, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Njemačke, Slovenije, Srbije, Švicarske i Turske. (Hina)

Foto/Vlada RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI