Plenković i Vējonis o jačanju suradnje Hrvatske i Latvije u području gospodarstva, kulture i obrane

Plenković i Vējonis o jačanju suradnje Hrvatske i Latvije u području gospodarstva, kulture i obrane

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković primio je u četvrtak predsjednika Latvije Raimondsa Vējonisa i u razgovoru s njim založio se za jačanje odnosa Hrvatske i Latvije u području gospodarstva, kulture i obrane, kao i za nastavak kvalitetne suradnje u okviru članstva u EU i NATO-u, priopćila je vladina služba za odnose s javnošću.

“Tijekom razgovora o intenziviranju trgovinske razmjene dvije zemlje, Plenković je izrazio zadovoljstvo na proizvodnji i isporuci šest niskopodnih tramvaja tvrtke Končar za gradski promet grada Liepāje u Latviji”, navodi se u priopćenju.


Vējonis je istaknuo da Hrvatska postaje sve popularnije turističko odredište za Latvijce te se založio za daljnje poboljšanje prometne povezanosti između dvije zemlje i pohvalio ulogu latvijske nacionalne kompanije Air Baltic u povezivanju Rige s hrvatskim gradovima na jadranskoj obali.

Plenković i Vējonis razgovarali su i o pripremama za Brexit, borbi protiv ilegalnih migracija, suradnji unutar Inicijative triju mora te predstojećem sastanku na vrhu zemalja srednje i istočne Europe i Kine koji će se u travnju održati u Dubrovniku. (Hina)

Foto/Andrej Plenković/Twitter

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI