JASNA PORUKA – Plenković na pitanje što s HNS-om: “Može se bez svakoga. Što ćemo sada?”

JASNA PORUKA – Plenković na pitanje što s HNS-om: “Može se bez svakoga. Što ćemo sada?”

Predsjednik Vlade i šef HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u srijedu nakon sastanka užeg vodstva predsjedništva te stranke koje je raspravljalo o zahtjevu koalicijskog partnera HNS-a za ostavkom ministra i političkog tajnika HDZ-a Lovre Kuščevića, kako ministar radi svoj posao, a teme medijskih napada odnose se na vrijeme prije ministarske funkcije, te je najavio da će, umjesto medijskih prepucavanja  razgovarati sa svim partnerima u vladajućoj većini, i to najvjerojatnije idućeg tjedna.

‘Sve teme koje se tiču medijskih napada na njega odnose se na vrijeme prije ministarske funkcije’, rekao je Plenković.

Nakon sastanka u središnjici HDZ-a, na kojem se razgovaralo o sudbini ministra Kuščevića, predsjednik stranke i premijer  Plenković izašao je pred novinare.

“On je pred kolegama objasnio svoje argumente i činjenice koje se odnose na njega, tako da se može čuti i njegova strana priče. Umjesto medijskih prepucavanja razgovarat ćemo sa svim partnerima, vjerojatno sljedećeg tjedna. Za sve daljnje aktivnosti oko ove teme razgovarat ćemo ministar i ja”, kaže Plenković za RTL.

Poručio je da će sljedeći tjedan održati sastanak s koalicijskim partnerima.

“Razgovarat ćemo. Ministar Lovro Kuščević radi svoj posao. Sve teme koje se tiču medijskih napada na njega odnose se na vrijeme prije ministarske funkcije. Što se tiče njegova rada kao ministra, on je maksimalno angažiran i izrazito motiviran da radi na programu Vlade i onoga što je u nadležnosti Ministarstva uprave. Pustimo daljnje spekulacije”, poručio je Plenković da će razgovarati s koalicijskim partnerima.

Na pitanje što s HNS-om i može li bez te stranke, Plenković je poručio: “Može se bez svakoga. Što ćemo sada?”, upitao je Plenković okupljene novinare.

“Ne sekirajte se vi zbog nas”, rekao je premijer i šef HDZ-a Plenković.

Autor/Totalno.hr/Izvor/RTL/Foto/Božidar Bebek

 

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI