Plenković: HDZ je jedina ozbiljna politička opcija

Plenković: HDZ je jedina ozbiljna politička opcija

Predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade Andrej Plenković u srijedu je u Varaždinu, na 29. obljetnici osnutka stranke u Varaždinskoj županiji, poručio da će kampanja za europske izbore pokazati da je HDZ jedina ozbiljna politička opcija.

Plenković je na HDZ-ovu skupu u varaždinskoj Areni rekao kako sve što je vidio i čuo u Varaždinu govori o signalu podrške i povjerenja HDZ-u na svim razinama vlasti.

“Ova Vlada je učinila više nego bilo koja, sjever Hrvatske ima više projekata sada nego prije jer je Vlada razumjela što je potrebno pojedinom dijelu Hrvatske”, rekao je Plenković u Varažidnu gdje je posjetio tvrtke Varteks i Vindiju i varaždinsku vojarnu te nazočio potpisivanju ugovora o izvođenju radova na Aglomeraciji Varaždinske Toplice i darovanju objekta u državnom vlasništvu za varaždinski Tehnološki park.

Napomenuo je da su problemi hrvatske europske tranzicije brojni, ali da je pristup Vlade bio pragmatičan, uz zaštitu hrvatskih interesa. Spomenuo je primjer Agrokora rekavši da se tu pokazalo kako relativno mala zemlja može riješiti krupan gospodarski problem.

“Vrijeme koje smo dali brojnim akterima u tom procesu oni su dobro iskoristili za konsolidaciju. Pridonijelo je to i hrvatskoj poljoprivredi, OPG-ovima ovisnim o tom sustavu. Nismo oprali ruke, pokazali smo kičmu, da možemo riješiti široki problem. Možda samo to premalo vrednujemo“, kazao je Plenković koji je govorio i o brodogradnji koju Vlada sada pomaže modelom koji ubuduće neće opterećivati porezne obveznike i gospodarstvo.

Predsjednik HDZ-a je podsjetio da je u 2017. zabilježen prvi proračunski višak nakon 1998., da je minimalna plaća povećana 24 posto, a da je porezno rasterećenje 6,4 milijardi kuna. Na kraju se osvrnuo na predstojeće europske izbore na kojima će, kako je rekao, HDZ ponovo potvrditi da je jedina ozbiljna stranka, nasuprot lijevima i krajnje desnima.

“Koja stranka je u zadnjih 30 godina angažiranije štitila hrvatske interese, u tranziciji političkog sustava, gospodarstva, u obrani u Domovinskom ratu, u priznanju države i njezinom putu prema NATO i EU, sve u izrazitom nacionalnim interesu, ako nije HDZ?“, upitao je Plenković.

Poručio je da je sljedećih pet prioriteta Hrvatske pod vodstvom HDZ-a: uvođenje eura, ulazak u Schengenski prostor, učinkovitiji fondovi, veliki strateški projekti i predsjedanje Vijećem EU, koje će pokazati kako Hrvatska vidi Europu. (Hina)

Foto/HDZ Varaždin

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI