Plenković olimpijcima i paraolimpijcima: Još jednom ste oduševili hrvatski narod. Čestitam!

Plenković olimpijcima i paraolimpijcima: Još jednom ste oduševili hrvatski narod. Čestitam!

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u srijedu je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici ugostio hrvatske olimpijce i paraolimpijce koji su nastupili na ovogodišnjim Olimpijskim i paraolimpijskim igrama u Tokiju te im čestitao na ostvarenim uspjesima.

“Uime cijele Vlade želim vam čestitati na sjajnim uspjesima na Olimpijadi i Paraolimpijadi ove godine u Tokiju. Još jednom ste oduševili Hrvatsku i hrvatski narod i pokazali koliko je sport važan, koliko ste uspješni svojim radom i svojom kvalitetom i koliko ste učinili na promociji hrvatskoga sporta i Hrvatske uopće”, poručio je.

Istaknuvši da su ovogodišnje igre bile specifične i zato što su odgođene lani i zato što su se odvijale u bitno drukčijim okolnostima, poručio je da su osam medalja na Olimpijadi i sedam na Paraolimpijadi zaista sjajni uspjesi za hrvatski sport.

Dodao je da se ova Vlada osjeća kao doista sportska i podržava sport u svakom pogledu, bilo da je riječ o kolektivnom ili individualnom, a vodi dijalog sa svim odborima i savezima.


Od 2016. ulaganja u sport viša za sto posto

“Nastojimo s ovom fuzijom Ministarstva turizma i Državnog ureda za sport povezati dva brenda, uz treći koji je naravno naša kultura, na način da sve ovo što vi svojim radom, trudom i zalaganjem ostvarujete kolektivno i individualno, zajedno s vašim trenerima i savezima, bude doprinos promidžbi Hrvatske u svijetu. Mislim da ste u tome sjajni”, naglasio je.

Uz retoričku potporu, kazao je premijer Plenković, Vlada nastoji davati i konkretnu potporu sportu pa se tijekom prvog i trenutnog, drugog, mandata ove Vlade u sport ulaže sto posto više sredstava.

No, premijer smatra da to još nije dovoljno i ističe da, kao što se zna reći u sportu da Hrvatska svojim uspjesima igra iznad svoje kategorije, kada se sredstava tiče onda igra dvije kategorije iznad.

“Međutim, mi ćemo nastaviti s ulaganjima u sport i nalaziti načine i podrške i financiranja jer smo uvjereni da je to zdravo, dobro za mlade, dobro za cijelo društvo jer je to jedan od najljepših oblika društvenoga angažmana koji stvara i radne navike i solidarnost i fair play i čestitost i, u konačnosti, agilnost koja se onda kasnije primjenjuje u svim drugim sferama života”, rekao je predsjednik Vlade Plenković.

Brnjac: Hrvatska ima velike sportaše velikoga srca

Čestitavši svima na uspjehu, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac prisjetila se ispraćaja hrvatskih sportaša u Tokio i kazala kako je i tada vjerovala u izrazito dobre rezultate, što se i pokazalo.

“Pokazali ste da Hrvatska ima velike sportaše velikoga srca. Pogotovo u ovakvim izuzetno teškim uvjetima kakve ste imali u pripremama za ove Olimpijske i Paraolimpijske igre, pokazali ste da se može”, poručila je i poželjela im da Igre u Parizu 2024. godine budu u pravom duhu Olimpijskih igara, s publikom na gledalištima.

Istaknuvši da će Ministarstvo i Vlada nastaviti i dalje pomagati Olimpijski i Paraolimpijski odbor, iznijela je podatak da je od 2016. do danas izdvojeno više od milijardu kuna potpora.

Čestitala je i na prinovama u obitelji nekih sportaša riječima

“Sve nas izuzetno raduje da nam dolaze mladi, novi sportaši u koje ćemo ulagati”, rekla je ministrica Brnjac.

Autor/ Totalno/ Izvor/ Vlada/ Foto: Press Vlada RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI