Plenković ohrabrio izbornika Dalića i igrače nakon dvoboja Hrvatske i Albanije: “Čestitam hrvatskoj reprezentaciji, treba učiniti sve da se kvalificiramo dalje, a onda je sve otvoreno”

Plenković ohrabrio izbornika Dalića i igrače nakon dvoboja Hrvatske i Albanije: “Čestitam hrvatskoj reprezentaciji, treba učiniti sve da se kvalificiramo dalje, a onda je sve otvoreno”

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je po završetku dvoboja Hrvatske i Albanije, u kojem su hrvatski nogometaši remizirali s Albanijom (2-2) na Europskom nogometnom prvenstvu, da je ohrabrio izbornika “Vatrenih” Zlatka Dalića i igrače.

Plenković je čestitao hrvatskoj reprezentaciji, na čelu s izbornikom Zlatkom Dalićem, pohvalivši atmosferu na stadionu u Hamburgu te naglasio i da je ova generacija napravila čuda pa zato od nje uvijek očekujemo samo najbolje, izvjestila je Vlada.

Plenković se susreo s izbornikom Dalićem i njegovim timom, kazavši da je svima žao što utakmica nije završila 2:1 za Hrvatsku, dodavši da se to događa u sportu.

„Mi smo uživali u ovoj generaciji koja je iznad svih očekivanja za veličinu Hrvatske. Tri velika odličja u zadnjih šest godina su fascinantni uspjesi“, naglasio je.

Europska prvenstva nam, rekao je, manje ‘leže’, ali igra se utakmica s Italijom u ponedjeljak i treba učiniti sve da se kvalificiramo dalje, a onda je sve otvoreno.

„Ne bi bilo prvi put da oni koji su loši u grupi na kraju budu među najboljima“, ustvrdio je Plenković.

Pohvalio je još jednom ozračje u kojem je utakmica odigrana.

„Drago mi je da smo bili tu, bila je prekrasna atmosfera. Jako je bila dobra atmosfera i na tribinama, između albanskih i hrvatskih navijača, jako puno prijateljskog ozračja“, istaknuo je.

Vlada će nastaviti podržavati hrvatski sport, to jedan od najboljih načina promocije Hrvatske

Kazao je da zbog obaveza ne stigne pratiti druge utakmice na prvenstvu, izrazivši još jednom podršku hrvatskim igračima i izborniku.

„Ohrabrujem izbornika i sve dečke. Dogodi se. Lopta je okrugla i treba igrati koncentrirano do zadnje minute. Ova generacija je napravila čuda i zato od nje očekujemo najbolje“, dodao je premijer.

Naglasio je da će Vlada nastaviti podržavati hrvatski sport, koji je, kako je rekao, jedan od najboljih načina promocije Hrvatske.

Plenković je na poziv predsjednika UEFA-e Aleksandra Čeferina prisustvovao drugoj utakmici skupine B Europskog nogometnog prvenstva između Hrvatske i Albanije na Volksparkstadionu u Hamburgu.

Uz predsjednika Vlade bili su potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić, ministar demografije i useljeništva Ivan Šipić i glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Hrvatski nogometaši su u dramatičnoj utakmici odigranoj u Hamburgu osvojili samo bod protiv Albanije, a dvoboj je završio 2-2. Hrvatska na koncu nakon dva kola ima samo jedan bod.

Autor/ Totalno HR/ Foto: Ilustracija/ Totalno HR/ Izvor/ VRH/ Twitter X/ Andrej Plenković

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI