ŠEF HDZ-a i premijer Plenković odgovorio na Stierovu izjavu osjeća li se prozvanim: “I na koga je on tu mislio? “

ŠEF HDZ-a i premijer Plenković odgovorio na Stierovu izjavu osjeća li se prozvanim: “I na koga je on tu mislio? “

Nakon sjednice predsjedništva predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković dao je izjavu za novinare. Novinare je zanimalo hoće li zastupnici HDZ-a pri glasanju o ratifikaciji Istanbulske konvencije moći glasati po savjesti.

“Stranka je zauzela politički stav i on je jasan. Hoće li će biti eventualno zastupnika koji će biti protiv to ćemo još vidjeti idući tjedan kada će se sastati Klub”, odgovorio je Plenković, prenosi N1.

Nakon izjave, novinari su Plenkoviću prepričali Stierovu izjavu te ga upitali osjeća li se prozvanim.

“I na koga je on tu mislio? Nemam pojma, neka vam on odgovori ako je tako dovitljiv”, rekao je Plenković.

Podsjetimo, Davor Ivo Stier je prije sjednice predsjedništva ponovio kako je i dalje protiv ratifikacije Istanbulske konvencije.

“Vidite, najveće antiklerikalce ćete naći među vjernicima koji idu svake nedjelje na misu i koji barem pokušavaju slijediti Kristov nauk, a najveće klerikalce ćete naći među političarima koji se povremeno pojave da bi pokupili pljesak u crkvi ili da ih se spomene s oltara, kad su izbori da ih se možda s oltara favorizira, koji možda i znaju za neke prljavštine u hijerarhiji Crkve, ali nisu tu da ih očiste nego da ostanu te prljavštine i da na temelju toga ucjenjuju i kontroliraju Crkvu. I to je loše. taj tip klerikalizma je loš i za Crkvu, loš je za politiku, loš je za društvo.”, rekao je Stier u svojoj izjavi.

Stier: ‘Trebamo novu politiku, ne onu koja želi dobiti potporu s oltara, a kad dođe na vlast – zaboravi kršćanske vrijednosti’

Kazao je da za zastupnike koji će glasati protiv ratifikacije Istanbulske konvencije, ako takvih bude, neće biti posljedica je je HDZ demokratska stranka.

Izvor: narod.hr/N1/Foto/Pixsell

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI