Plenković o Uljaniku: Mišljenje EK očekujem u najskorijem roku

Plenković o Uljaniku: Mišljenje EK očekujem u najskorijem roku

Očekujem da nam Europska komisija u najskorijem roku dostavi mišljenje i da se nakon toga krene u realizaciju Vladine odluke, odgovorio je premijer Andrej Plenković na saborskom aktualnom prijepodnevu SDP-ovu Peđi Grbinu, kojeg je zanimalo kada se od Komisije može očekivati odgovor važan za pulski Uljanik.

Ministarstvo gospodarstva, naveo je premijer, u stalnoj je, dnevnoj komunikaciji s nadležnom upravom Komisije te će učiniti sve da se realizira Vladina odluka o davanju jamstva Uljaniku za podizanju kredita od 96 milijuna eura.

Kombinacija državnih jamstava i pronalaženje strateškog partnera je nešto što može biti svojevrsni i Plan A i Plan B, rekao je Plenković SDP-ovcu Grbinu, kojeg je zanimalo koji je plan B, odnosno što će se učiniti ako se od EK ne dobije suglasnost.

Grbin se suglasio s premijerom da se “ne može odricali odgovornost sadašnje Uprave” tog pulskog brodogradilišta, ali i naglasio kako Plenković nije rekao što će se dogoditi ako Europska komisija ne odobri Vladi davanje jamstava Uljaniku za podizanje kredita.

Plenković: Vlada vodi računa i o Uljaniku i o zaposlenicima

Premijer je poručio kako će Vlada voditi računa i o Uljaniku i o zaposlenicima, da prati poruke sindikata. Činjenica da je Vlada donijela odluku o jamstvima može biti jasna poruka da ćemo učiniti sve da se zadrže radna mjesta, kako bi Uljanik bio održivo brodogradilište, rekao je Plenković.

Autor/H/B.B./Foto/Vlada RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI