Premijer i šef HDZ-a Plenković se ispričao novinarki RTL-a Damiri Gregoret zbog neprimjerenog odgovora

Premijer i šef HDZ-a Plenković se ispričao novinarki RTL-a Damiri Gregoret zbog neprimjerenog odgovora

Premijer Andrej Plenković ispričao se u srijedu novinarki RTL-a zbog neprimjernog odgovora na njezino pitanje nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

“Iskoristio bih ovu prigodu vezano za jučerašnju izjavu nakon sastanaka Nacionalnog vijeća i Predsjedništva HDZ-a, gdje se osobno ispričavam novinarki RTL-a Damiri Gregoret zbog moje neprimjerene formulacije odgovora na jedno pitanje”, rekao je Plenković nakon sastanka s koalicijskim partnerima.

Plenković je u utorak navečer na njezino pitanje vezano za aferu curenja policijskih informacija i ulozi Milijana Brkića u tome, uz ostalo, rekao: “Slatki ste, Damira”.

Premijer tvrdi kako nije bilo nikakve namjere da joj iskaže manjak poštovanja.

“Naprotiv, cijenim je kao ozbiljnu novinarku i poznanicu kroz intervjue i izjave, ni u jednom trenutku ta izjava nije imala bilo kakav osobni, ni muško – ženski kontekst”, rekao je Plenković.

Kaže kako je to “više bila poruka na način da mi je simpatično da na ono što sam smatrao da sam već odgovorio moram kazati istu poruku još jednom”.

“Moja isprika, povlačim tu izjavu i neće se više ponoviti”, rekao je Plenković.

Ocijenio je da je kao predsjednik Vlade vrlo često dostupan za izjave. “Nastojim odgovoriti na jasan način, reći što su naši stavovi”, dodao je. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI