Plenković o dolasku policije novinarki Net-portala Đurđici Klancir: “Tajming je sjajan, sve drugo od toga bilo bi apsurdno… Ironičan sam, shvatili ste”

Plenković o dolasku policije novinarki Net-portala Đurđici Klancir: “Tajming je sjajan, sve drugo od toga bilo bi apsurdno… Ironičan sam, shvatili ste”

Predsjednik Vlade i šef HDZ-a Andrej Plenković rekao je u srijedu, odgovorajući na pitanja novinara, da se nije čuo s Miloradom Pupovcem, da će razgovarati ako treba i dodao da svaki koalicijski partner ima njegov telefonski broj, te je posprdno komentirao slučaj Klancir i rekao: “Mislim da nema indicija na zastrašivanje, tajming je sjajan, sve drugo od toga bilo bi apsurdno, Ironičan sam, shvatili ste”.

“Nisam se čuo, razgovarat ćemo ako treba”, odgovorio je premijer u srijedu navečer poslije završetka obilježavanja 29. obljetnice osnivanja HDZ-a Trnje. “Moj broj je poznat svakom koalicijskom partneru, svatko slobodno može nazvati, otvoriti bilo koju temu i ako ima nekih otvorenih pitanja rado ćemo o tomu razgovarati”, poručio je Plenković.

Istaknuo je i kako nikakvih kontakata nit s njim niti s drugim partnerima nije bilo prošlog tjedna. Sastat ćemo se idući tjedan, kao što to uvijek radimo, u utorak prije prvoga dana plenarne sjednice, dodao je Plenković.

Na upit da komentira dolazak policije novinarki Đurđici Klancir Net-portala istaknuo je kako nema dojam da se radilo o bilo kakvom orkestriranom ili organiziranom potezu. “Upoznao sam se danas kao i vi kad je to bilo objavljeno,” rekao je napomenuvši kako nije ni znao da postoje neki članci koji daju županu Žiniću povod da pokreće tužbe protiv gospođe Klancir.

Ministar unutranjih poslova Davor Božinović, istaknuo je, tvrdi da je to uobičajeno rutinsko postupanje policije kad dobiju zahtjev za provjeru identiteta. Mislim da nema nikakvih aluzija, indicija na zastrašivanje novinara, rekao je. “Tajming je sjajan, sve drugo od toga bilo bi apsurdno… Ironičan sam, shvatili ste,” dodao je.

Na upit jesu li župan Žinić i načelnik zagrebačke policije bliski prijatelji, odgovorio je i da su braća to nema nikakve veze. Policija godišnje provjerava 200 tisuća identiteta, napomenuo je Plenković.

Smatra kako bi politički dužnosnici, dok su na tim dužnostima, morali shvatiti medijske napise kao dio političke utakmice. Zbog malo jačih i neugodnih rečenica, kritika, uvreda i nečeg što nije točno, ja nikad neću posegnuti za bilo kakvom tužbom, poručio je dodavši kako smatra da to onda stvara atmosferu pritiska, što nije potrebno.

No i mediji, ocijenio je, moraju provjeravati činjenice kako ono što govore ne bi prelazilo granicu koja bi bila uvredljiva ili nekoga osramotila.

Na upit je li saborski zastupnik Marijan Kustić zato što je zaboravio na vrijeme prijaviti skupocjeni sat naprvio ozbiljan prekršaj, premijer je odgovorio kako nije pratio koji sat nosi, kad ga je i kako dobio. (Hina)

Foto/screenshot/NovaTv

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI