Premijer Andrej Plenković čestitao nogometnoj reprezentaciji na plasmanu u finale SP u Rusiji

Premijer Andrej Plenković čestitao nogometnoj reprezentaciji na plasmanu u finale SP u Rusiji

Predsjednik Vlade RH i šef HDZ-a Andrej Plenković čestitao je hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, koja se pobjedom nad Engleskom plasirala u finale Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, ustvrdivši da se radi o fascinantnom uspjehu koji je bez ikakvog presedana, globalno gledajući, najveća promocija Hrvatske.

“Iskrene čestitke hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, izborniku Zlatku Daliću, vodstvu Hrvatskog nogometnog saveza na fascinantnom uspjehu za hrvatski sport i nogomet i promidžbu zemlje”, rekao je Plenković na sjednici Vlade na koju su ministri došli obučeni u dresove hrvatske nogometne reprezentacije te aplauzom nagradili uspjeh nogometaša.

“Mislim da smo svi svjesni da u današnje vrijeme 21. stoljeća, u vrijeme interneta i komunikacija, ovo što se jučer dogodilo u Moskvi po meni je bez ikakvog presedana, globalno gledajući, najveća promocija Hrvatske”, kazao je.

Uspjeh, srce, znanje, iskustvo, pobjednički mentalitet, snaga preokreta, sve što su naši nogometaši jučer demonstrirali je zaista inspirativno, pa ljudi diljem zemlje i u dijaspori osjećaju ogroman ponos zbog toga, dodao je.

Plenković je dojma da su se s Hrvatskom identificirali brojni nama prijateljski narodi i susjedne zemlje koje u tome vide uspjeh “koji govori o snazi zemlje koja nije baš velika zemlja, ali ima veliko srce, hrabrost, entuzijazam i ove mladiće koji su otišli korak dalje od briljantne 1998. sa Ćirom Blaževićem”.

“To potvrđuje da smo u 20 godina postali nogometna sila i da ćemo vjerojatno nakon ovoga sami sebe gledati kao zemlju nogometnog autoriteta, a ne nekakvog autsajdera, i to stvarno Hrvatska danas s ovakvim igračima, stilom igre i vodstvom sigurno može”, ustvrdio je premijer.

Nužnim ističe pronalazak dugoročnog rješenja za nacionalni nogometni stadion. “Mislim da to hrvatska reprezentacija zaslužuje i na taj način možemo poslati poruku nogometašima, posebno mladim generacijama da se i dalje bave sportom”, dodao je.

To je zadnji put da se sjednica Vlade ove godine održava u dvorani “Ban Jelačić” s obzirom da kreće obnova koja će trajati šest mjeseci. Za to vrijeme sjednice će se održavati u svečanoj dvorani gdje se održavaju konferencije za novinare.

“Nakon više od deset godina pokušaja, priprema – tehničkih, političkih, proračunskih i svih ostalih, uspjeli smo zahvaljujući angažmanu tajništva Vlade i Ureda za opće poslove dogovoriti da od sutra kreću radovi na renoviranju dvorane”, kazao je Plenković, istaknuvši da se radi o nužnom zahvatu i da je sve napravljeno sukladno javnoj nabavi i u dogovoru s konzervatorima.

Premijer Plenković sinoć je uputio čestitku Vatrenima i na Twitteru: “Svaka čast Vatreni! Ostavili ste srce na terenu i zaslužili finale”, napisao premijer Andrej Plenković te objavio kratak video slavlja iz svlačionice.


Tijekom boravka u Rusiji premijer Andrej Plenković se družio s izbornikom reprezentacije Zlatkom Dalićem za kojega je rekao da je vrlo koncentriran.

“Dalić mi djeluje pun samopouzdanja, vrlo je realan, mislim da su napravili vrlo dobru analizu engleske momčadi”, rekao je premijer Andrej Plenković koji je na Twitteru objavio i video iz aviona u kojem je na utakmicu putovao s navijačima.

Odlična atmosfera na putu za Moskvu! #WorldCup #CRO #ENG

Objavljuje Andrej Plenković u Srijeda, 11. srpnja 2018.

O plasmanu Hrvatske u finale Svjetskog prvenstva u Rusiji na Twitteru se oglasila i Vlada RH.


“Povijesni dan za Hrvatsku! Sjajni Vatreni odveli su nas u finale Svjetskog nogometnog prvenstva! Neopisivo!”, poručili su iz Vlade RH.


Na današnjoj sjednici Vlade RH Dress code je ipak bio malo drugačiji.


Autor/H/B.B./Foto/Vlada RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI