Plenković: “Neka nas Božić nadahne optimizmom i snagom kako bismo zajedno gradili još uspješniju Hrvatsku”

Plenković: “Neka nas Božić nadahne optimizmom i snagom kako bismo zajedno gradili još uspješniju Hrvatsku”

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković uputio je božićnu čestitku hrvatskim građanima u domovini i inozemstvu te poželio da kršćanski blagdan nadahne sve optimizmom i snagom u izgradnji uspješnije Hrvatske.

Plenković je naglasio da nas Božić potiče na susretljivost, razumijevanje i darežljivost prema bližnjima, osobito onima koji trebaju pomoć i solidarnost.

Svima je zaželio obilje mira i veselja te obiteljskog i prijateljskog zajedništva.

”Dragi sugrađani, drage Hrvatice i Hrvati u domovini i inozemstvu,

u ovo blagdansko vrijeme, uime Vlade i u svoje osobno želim vam od srca čestitati Božić. Neka vama i vašim obiteljima donese radost, vedrinu i zajedništvo.

Božić nas potiče na susretljivost, razumijevanje i darežljivost prema bližnjima, osobito onima koji trebaju pomoć i solidarnost.

Neka nas najradosniji kršćanski blagdan nadahne optimizmom i snagom u ispunjavanju predstojećih zadaća kako bismo zajedno gradili još uspješniju Hrvatsku.

Svima vama želim obilje mira i veselja te obiteljskog i prijateljskog zajedništva. Sretan vam i blagoslovljen Božić!”, poručio je Plenković u božićnoj čestitki hrvatskim građanima.

Plenković je također uputio i božićnu čestitku zagrebačkom nadbiskupu i predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije mons. Draženu Kutleši:

,,Preuzvišeni oče nadbiskupe,

kršćanski blagdan Kristovog rođenja u nama budi nadu da solidarnošću i međusobnim povjerenjem možemo nadvladati iskušenja kojima smo okruženi.

Radost koju nosi božićna poruka neka Vam podari snage u obavljanju pastirskog poslanja, u kojem se požrtvovno zauzimate za katoličke vjernike i našu Domovinu.

Vama, katoličkim vjernicima Zagrebačke nadbiskupije te svim katoličkim vjernicima u domovini i inozemstvu, posebno svećenicima, redovnicima i redovnicama, želim sretan i blagoslovljen Božić, uz obilje mira, zdravlja i sreće u novoj 2024. godini.“, napisao je Plenković u božićnoj čestitki.

Foto: Screenshot/ Ilustracija/ Totalno HR

https://vlada.gov.hr/vijesti/bozicna-cestitka-predsjednika-vlade-andreja-plenkovica-40647/40647

https://vlada.gov.hr/vijesti/bozicna-cestitka-predsjednika-vlade-zagrebackom-nadbiskupu-i-predsjedniku-hbk-mons-kutlesi/40648

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI