Plenković: Nakon što je eskalirala ova afera s Inom i krađom plina rekao sam Orbanu da više ne ide ovakvo upravljanje Inom, on je u potpunosti svjestan”

Plenković: Nakon što je eskalirala ova afera s Inom i krađom plina rekao sam Orbanu da više ne ide ovakvo upravljanje Inom, on je u potpunosti svjestan”

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u petak kako je mađarskom premijeru Viktoru Orbanu objasnio da dosadašnji model upravljanja Inom više ne može ići.

Plenković, koji u Pragu sudjeluje na sastanku na vrhu EU-a, rekao je novinarima kako je jučer razgovarao s mađarskim premijerom, a Ina je bila isključiva tema razgovora.

Plenković je dodao da mu je mađarski premijer jedini sugovornik premda mađarska država ima sve manje utjecaja, pa i dionica u MOL-u, istaknuvši kako mu je rekao da prenese MOL-u da ovakav model upravljanja neće i ne može opstati.

Foto: PRESS VLADA RH

“Tražio sam sastanak s mađarskim premijerom jer se nismo vidjeli nakon što je eskalirala ova afera s Inom i krađom plina. Objasnio sam mu da ovakav sistem dalje ne može ići, dakle on je u potpunosti svjestan”, kazao je premijer.

Ponovio je da je pozicija Hrvatske vrlo jasna.

“Tu zadaću ima ministar gospodarstva, a vrlo jasan signal dobili su i članovi Uprave Ine koje je Hrvatska postavila. Jasna poruka je poslana i novom predsjedniku Uprave Ine Péteru Rataticsu, koji je toga isto svjestan te je rekao da je i on spreman razgovarati o novom modelu upravljanja Inom”, rekao je Plenković.

Poručio je da je taj model upravljanja doveo do toga da netko može počiniti ovakva kaznena djela, istaknuvši da Vlada trpi reputacijsku štetu, a nije odgovorna.

Izvor/ Hina/ Vlada/ Foto: Copyright: European Union

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI