Plenković najavljuje Vanđeliću njegov odlazak s čela Fonda za obnovu: HDZ-ovci kažu obnovu će voditi Horvat i Pavić?

Plenković najavljuje Vanđeliću njegov odlazak s čela Fonda za obnovu: HDZ-ovci kažu obnovu će voditi Horvat i Pavić?

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a rekao je, da stranka ima kandidata za Zagreb i da je na kraju u biti bolji izbor nego ovo što su razgovarali s Damirom Vanđelićem.

Upitan hoće li Vanđelić ostati ravnatelj Fonda za obnovu, Plenković jer ustvrdio kako je Vanđelić sam najavio da će biti privremeni i dodao da “ako je netko privremeni, znači da će potrajati neko vrijeme”.

Na pitanje novinara je li Damir Vanđelić otpao kao kandidat jer je postavio određene uvjete HDZ-u poput biranja suradnika, Plenković je kazao, da sve što je izašlo nakon što je Vanđelić odustao od daljnjeg angažmana je netočno i neistinito.

Plenković jer dodao kako to nema veze s Vanđelićevim odustajanjem od kandidature već da je to plod razgovora još iz listopada prošle godine.

Ipak, Vanđelić je ranije najavio da će se prijaviti na javni poziv za odabir ravnatelja fonda, koji je raspisan 22. prosinca 2020.

Na pitanje ostaje li Vanđelić na čelu Fonda ili će samo privremeno biti ravnatelj fonda premijer Plenković je kazao da je Vanđelić sam kazao da će na funkciji biti privremeno.

Na pitanje može li se očekivati da Vanđelić ode s čela Fonda za obnovu premijer je kazao kako Vanđelić obavlja funkciju tehničkog karaktera.

“Bit će privremeni ravnatelj jer je angažman bio privremenog karaktera”, kazao je premijer Plenković.

Damir Vanđelić u emisiji Točka na tjedan N1 Televizije pokušao je objasniti zašto je odustao od kandidature što je, kako je istaknuto u emisiji naljutilo predsjednika stranke HDZ-a Andreja Plenkovića.

“FZO treba srediti obnovu Zagreba, krapinsko-zagorske županije, a sada izmjenom Zakona o obnovi treba srediti i obnovu u Sisačko-moslavačkoj županiji. Neću vam reći detalje svog razgovora s premijerom. Želim obnoviti Zagreb što bolje i kvalitetnije, energetski, jednim dijelom će se to ticati i urbane obnove, to je moj najveći motiv i doprinos koji mogu dati. Procjena je da ne trebam trošiti energiju na dvije strane”, rekao je Vanđelić.

Na tvrdnju da je šef HDZ-a ljut na njega rekao je da misli da to nije istina.

Iz HDZ-a kažu da Plenković razmišlja posao Vanđelića prepustiti ministru Darku Horvatu i glasnogovorniku Stožera civilne zaštite za saniranje posljedica potresa Mladenu Paviću dok se ne izabere kandidat sa natječaja koji je završio.

Pavić je bio i glasnogovornik HDZ-ovog Petra Čobankovića dok je bio ministar poljoprivrede.

Podsjećamo, Nakon parlamentarnih izbora 2012. godine Mladen Pavić otišao je u privatni biznis nakon čega se angažirao u predsjedničkoj kampanji Kolinde Grabar Kitarović. Kasnije postaje i njen savjetnik.

Autor/ Totalno.hr/ Izvor/ Jutarnji list/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI