Plenković s v. d. ministrom vanjskih i europskih poslova Slovačke Korčokom

Plenković s v. d. ministrom vanjskih i europskih poslova Slovačke Korčokom

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima v.d. ministra vanjskih i europskih poslova Slovačke Republike Ivana Korčoka, koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj.

Istaknuti su tradicionalno prijateljski i kvalitetni odnosi dviju zemalja te uspješna suradnja Hrvatske i Slovačke u okviru Europske unije.

Ivan Korčok prenio je slovačka iskustva u predsjedanju Vijećem EU u drugoj polovici 2016., iskazavši spremnost Slovačke za nastavkom suradnje s Hrvatskom u okviru priprema za hrvatsko predsjedanje u prvoj polovici 2020.

Predsjednik Vlade Plenković govorio je o prioritetima hrvatskog predsjedanja, naglasivši da je cilj njegove Vlade iskoristiti predsjedanje kako bi se javnosti približili učinci europskih politika i značaj članstva u Europskoj uniji, što je istaknuo i u svom govoru pred Europskim parlamentom u Strasbourgu početkom mjeseca.

Također, bilo je riječi o hrvatskim pogledima na institucionalna rješenja o kojima se raspravlja na razini EU, kao i o hrvatskim stajalištima o novom Višegodišnjem financijskom okviru, priopćeno je iz Ureda predsjednika vlade.

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI