Plenković: Žalac ostaje ministricom unatoč propustu s vozačkom dozvolom

Plenković: Žalac ostaje ministricom unatoč propustu s vozačkom dozvolom

Premijer Andrej Plenković u ponedjeljak je nakon svečane sjednice na Katoličko-bogoslovnom fakultetu obznanio odluku da ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac ostaje ministricom i nakon prometne nesreće u kojoj je vozeći osobno vozilo s isteklom vozačkom dozvolom udarila 10-godišnjakinju koja joj je istrčala pred auto.

Plenković je novinarima rekao da propust s vozačkom dozvolom nije vrsta prekršaja za koji bi od nje tražio da napusti Vladu. Žalac je novinarima priznala da joj je dozvola istekla još 9. lipnja 2016. godine.

Ministrica je priznala propust i platit će prekršajnu kaznu

Na opasku novinara da bi političari trebali biti najbolji među građanima i uzor svima i pitanje ne poručuje li time građanima da će im policija tolerirati ako ne produžuju vozačke dozvole, premijer mu je poručio da banalizira problem.

“Ministrica je priznala da je to propust, te će kao i drugi građani koji ne produlje dozvolu platiti prekršajnu kaznu”, naglasio je Plenković.

Na inzistiranje novinara da je bez valjane dozvole vozila 140 vikenda, poručio je novinaru da je “egzaltiran” i ponovio da Žalac ostaje u Vladi.

Upitan je li Žalac s obzirom na zadnje događaje još uvijek mogući kandidat za povjerenicu Europske komisije, odvratio je da ne zna odakle takve informacije. “Kada ste čuli nekog meritornog da je nešto takvo izvukao? Kada budete čuli od mene tko će biti povjerenik ili povjerenica – taj će biti”, naglasio je premijer Plenković. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI