Plenković: Meni je drago da američki državni tajnik Pompeo dolazi u sklopu svoje turneje po ovom dijelu Europe, veselimo se tom susretu

Plenković: Meni je drago da američki državni tajnik Pompeo dolazi u sklopu svoje turneje po ovom dijelu Europe, veselimo se tom susretu

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u središnjem Dnevniku HTV-a rekao je da se veseli sljedećem tjednu gdje će se u petak sastati u Banskim dvorima s američkim državnim tajnikom Mike Pompeom, te da će razgovarati o vizama, izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, situaciji u regiji, odnosima SAD-EU i Hrvatima koji žive u SAD-u.

Meni je drago da američki državni tajnik Pompeo dolazi u sklopu svoje turneje po ovom dijelu Europe, veselimo se tom susretu u petak, jedna od tema će biti i pitanje viza. Mislim da smo na jako dobrom putu da broj odbijenih zahtjeva bude ispod 3% te se nadam da bi do proljeća iduće godine one mogle biti ukinute, koliko ja razumijem američke procedure. U svakom slučaju je važno da ispunimo kriterije i riješimo do 30. rujna. Razgovarat ćemo i o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, situaciji u regiji, odnosima SAD-EU, drugim globalnim temama kao i Hrvatima koji žive u SAD-u kao poveznici za gospodarsku suradnju, rekao je premijer Plenković.

Američki državni tajnik Mike Pompeo je nedavno posjetio Poljsku, Češku, Austriju i Sloveniju. Upozorio ih je na “opasnost od rastućeg utjecaja Kine i Rusije”, a očekuje se da će to učiniti i u Hrvatskoj.

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI