Plenković stao u obranu Kuščevića: Vlada je od početka suočena sa “suflerima” čiji je cilj politička destabilizacija

Plenković stao u obranu Kuščevića: Vlada je od početka suočena sa “suflerima” čiji je cilj politička destabilizacija

Premijer Andrej Plenković izjavio je u srijedu novinarima da se cijeli krimen ministra uprave Lovre Kuščevića svodi na to što je dvije svoje nekretnine propustio upisati u katastar, a primijetio je da se njegova Vlada od samog početka suočava sa, kako ih je nazvao, ‘suflerima’ čiji je cilj politička destabilizacija.

Plenković je nakon polaganja vijenca državnog vrha na Mirogoju u povodu Dana državnosti, odgovorio novinarima da je ovih dana dosta razgovarao s Kušćevićem vezano uz evidenciju njegove imovine, zaključivši da se tu radi o slijedu „vrlo dobro usmjerenih napada na ministra”.

“Kad se svi naslovi i tekstovi pročitaju i kad pročitate njegove argumente i imovinsku karticu onda shvatite da se cijeli krimen svodi na to da je dvije nekretnine koje ima propustio upisati u katastar”, rekao je premijer, dodavši da je razgovarao, kao što je i najavio, s Kuščevićem te su, rekao je, detaljno prošli sve, papir po papir.

“Činjenica da netko nije upisao dvije nekretnine u katastar je propust, ali nije to propust takvih razmjera da sad moramo zbog toga dovoditi u pitanje niti njegov politički niti ljudski integritet”, zaključio je premijer, kojeg su novinari pitali hoće li tražiti Kuščevićevu ostavku.

Premijer je ustvrdio i da je ministar Kuščević “deset, jubilarni” ministar koji se našao pod pritiskom u mandatu ove Vlade.

“Imate ljude koje se angažiraju pa serviraju te informacije, plasiraju, traže dobar tajming, naravno, jer je medijima to jako interesantno i da će to iskoristiti i onda se stvori ozračje da je neki problem”, rekao je Plenković.

Upitan zašto ne ostavlja mogućnost da mediji sami dođu do tih stvari i da rade svoj posao, nego uvijek misli da medijima netko daje te stvari, kazao je da njegovo iskustvo pokazuje da uvijek postoje sufleri (kazališni šaptači), a nekad se, dodao je, samoinicijativno dobrim radom medija to dobije.

“Ali sufleri su dosta bitni, ljudi su vrlo jasni u političkim namjerama destabilizacije, destrukcije i rušenja. Ako se s nečim suočavamo od nultog trenutka ove vlade onda je to”, zaključio je premijer Plenković. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI