Plenković najavio razgovor s ministrom obrane Krstičevićem tijekom vikenda: Krstičević je emotivan pa ga pogađaju medijski napisi

Plenković najavio razgovor s ministrom obrane Krstičevićem tijekom vikenda: Krstičević je emotivan pa ga pogađaju medijski napisi

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u petak da potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević nije ponudio ostavku te je najavio da će s njim razgovarati tijekom vikenda.

“Ministar Krstičević jučer je bio na komemoraciji u Zadru, a danas je na sprovodu jednog od poginulih pilota i obavlja svoje dužnosti”, rekao je Plenković novinarima nakon sjednice Vijeća za demografsku revitalizaciju Hrvatske.

Za Krstičevića je ustvrdio kako je učinio “dosta više” za Hrvatsku vojsku nego drugi ministri, a medijski napisi o nepravilno ispunjenoj imovinskoj kartici pogađaju ga jer je vrlo emotivan.

“Kao potpredsjednik Vlade sigurno da je pogođen osobno, jer je vrlo emotivan, to znamo svi, ovim zadnjim okolnostima i napisima. Mi ćemo razgovarati preko vikenda i vidjeti kako dalje”, kazao je Plenković.

Novinare je zanimalo utječe li premijerov negativan stav prema Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa na način na koji ministri popunjavaju svoje imovinske kartice.

Plenković je odgovorio da poštuje povjerenstvo kao nezavisnu instituciju, ali u više slučajeva prijavili su ga tom tijelu politički oponenti iz oporbenih klupa.

Za njih je Plenković rekao da pišu prijave poput “nejvjerojatnog, gotovo smiješnog slučaja u vezi veleposlanika Igora Pokaza”, njegovog kolege iz Ministarstva vanjskih poslova, kojem je 1994. bio kum.

Podsjetio je da je Pokaza Vlada poslala u Ujedinjeno Kraljevstvo nakon što je već dvaput bio veleposlanik, i to u NATO savezu i Ruskoj federaciji.

“To je iz mog kuta političko zlorabljenje i instrumentaliziranje povjerenstva, bavljenje nečim što svakom na prvi zdravorazumski pogled djeluje kao tema kojom se povjerenstvo ne treba baviti”, kazao je Plenković odbacivši prozivke da radi pritisak na povjerenstvo.

“Ako imaš iole logike ne baviš se time, ne gubiš vrijeme, ne trošiš resurse, baviš se nečim drugim”, zaključio je.

Vezano uz slučaj zagrebačkog gradonačelnika i njegova političkog partnera Milana Bandića, čija je supruga za gotovinu u iznosu od 100.000 eura kupila stan, rekao je da nema nikakvih saznanja o kupovini niti o načinu kupovine stana.

Najavio je da će idućeg tjedna biti poznat njegov tim s kojim će nastupiti na HDZ-ovim unutarstranačkim izborima.

Komentirajući izjavu zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića da u HDZ-u treba “vratit’ dite materi”, Plenković je rekao da svatko od kolega ima pravo na svoje mišljenje.

“HDZ je u proteklih nekoliko godina pobjednička stranka, uključujući i europske izbore na kojima je HDZ bio prvi. Jedini politički gubitak su bili predsjednički izbori, na kojima nije izabrana HDZ-ova kandidatkinja”, kazao je. (Hina)

Foto: copyright/ EU

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI