Premijer Andrej Plenković obišao radove na projektu “Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika”

Premijer Andrej Plenković obišao radove na projektu “Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika”

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković obišao je u petak ujutro u Dubrovniku radove na 33,8 milijuna kuna vrijednom projektu “Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika“, gdje se trenutno obnavljaju tri lađe tog povijesnog kompleksa.

“Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika“ projekt je obnove i opremanja kulturne baštine, koji bi trebao povećati atraktivnost i prepoznatljivost tog povijesnog kompleksa.

Počeo se razvijati 2015. godine, a na EU fondove apliciran je godinu kasnije. Grad Dubrovnik 2017. godine potpisao je sa Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje te s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU ugovor vrijedan 33,8 milijun kuna, od čega je 26 milijuna kuna europskih sredstava.

Ugovor o izvođenju radova na obnovi tri lađe, koji bi trebali biti gotovi do kraja godine, potpisali su krajem travnja 2018. Zavod za obnovu Dubrovnika i zajednica ponuditelja Alfa plan građenje., Građevinar Quelin i Con-Teh, nakon uspješno provedenog postupka javne nabave.

Vrijednost ugovora iznosi 20,6 milijuna kuna s PDV-om.

Projekt ‘Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika’ sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru obnove kulturne baštine.

Provodi se zajedno s nositeljem projekta Gradom Dubrovnikom i deset partnera – Zavod za obnovu Dubrovnika, DURA, TZ Dubrovnik, FA Linđo, Udruga Deša, Socijalno poduzeće Deša Pro, Art radionica Lazareti, Studentski teatar Lero, Udruga DART, Galerija Artur Sebastian Design. (Hina)

Foto/Vlada RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI