Plenković komentirao situaciju s HDZ-ovim v.d. ravnateljom APN-a: Situacija sa Žunićem je neobična, imat ću razgovor s ministrom Štromarom pa ću vidjeti o čemu se radi

Plenković komentirao situaciju s HDZ-ovim v.d. ravnateljom APN-a: Situacija sa Žunićem je neobična, imat ću razgovor s ministrom Štromarom pa ću vidjeti o čemu se radi

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković ocijenio je u srijedu “neobičnom” situaciju s HDZ-ovim v.d. ravnateljom APN-a Krešimirom Žunićem, koji je POS-ov stan kupio za svega 975 eura po četvornom metru, te najavio da će o tome razgovarati s ministrom graditeljstva Predragom Štromarom, koji je u međuvremenu najavio Žunićevu smjenu.

“Neobična je izjava i cijela ta situacija, imat ću razgovor s ministrom Štromarom pa ću vidjeti  o čemu se radi. Nisam imao informacije o tome, ali djeluje mi dosta neobično sve to skupa”, rekao je Plenković novinarima nakon tiribine o europskim izazovima.

Štromar je u međuvremenu potvrdio da će smijeniti Žunića, koji je za svega 975 eura po četvornom metru lani zajedno sa sinom kupio stan iz APN-ova programa društveno poticane stanogradnje, a u vrijeme kupoprodaje bio je zamjenik direktora APN-a i osoba koja je odlučivala o prodaji državnih nekretnina.

Što se tiče imenovanja novog ministra zdravstva Vilija Beroša, nakon što je sada već bivši ministar Milan Kujundžić razriješen dužnosti zbog nejasnoća oko imovine njegove obitelji, Plenković je najavio da će Beroš u četvrtak ujutro biti predstavljen saborskom Odboru za zdravstvo.

“Očekujem da će dobiti povjerenje većine u Hrvatskom saboru i nastavit će raditi posao ovih devet mjeseci. Čovjek je iz ministarstva i mislim da će biti dobar”, ocijenio je.

Upitan hoće li uslijed brojnih afera koje su rezultirale odlascima ministara vratiti sigurnosnu provjeru ministara prije nego budu izabrani na dužnost, rekao je da će razmisliti o unutarstranačkim procesima filtriranja kako bi izbjegli takve situacije.

“Ako imenujete ravnatelja, postoji sigurnosna provjera, ako imenujete ministra, nema zakonske osnove za sigurnosnu provjeru. Ja ne mogu raditi nešto što za što nemam zakonsku osnovu. To je vrlo važno”, naglasio je Plenković dodavši da u politici ide na aspekt povjerenja.

Naglasio je kako on ne može znati što tko radi privatno, kad je što radio, kupio ili stekao poručivši: “Niti me to zanima niti imam vremena za to, to je nemoguće pratiti”.

Na konstataciju novinara da je Sabor “popravni dom” za nekompetentne ministre, samo je ustvrdio da svi mogu aktivirati svoj mandat koji imaju u Saboru. (Hina)

Foto: PRESS VLADA RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI