Plenković i Grabar-Kitarović uputili izraze sućuti Albaniji

Plenković i Grabar-Kitarović uputili izraze sućuti Albaniji

Premijer Andrej Plenković i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izrazili su u utorak sućut žrtvama snažnog potresa u Albaniji, a vlada je odlučila da će Hrvatska Albaniji poslati specijalizirani tim za spašavanje iz ruševina.

“U razgovoru s albanskim premijerom Edijem Ramom izrazio sam sućut obiteljima žrtava te suosjećanje s albanskim narodom u povodu snažnog potresa koji je pogodio Albaniju”, objavio je na Twitteru Plenković.

“Na temelju odluke Vlade RH, Hrvatska će helikopterom Hrvatske vojske u Albaniju poslati specijalizirani tim za spašavanje iz ruševina Državne intervencijske postrojbe Ravnateljstva civilne zaštite”, dodao je.

Sućut obiteljima žrtava izrazila je i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

“Duboko me ražalostila vijest o razornim potresima u Albaniji. Suosjećam s cijelim albanskim narodom i obiteljima stradalih te želim brz oporavak ozlijeđenima”, poručila je na Twitteru.

Potres magnitude 6,4 stupnjeva

Po posljednjim podacima, najmanje trinaestero ljudi poginulo je, a stotine su ozlijeđene u najsnažnijem potresu u proteklih nekoliko desetljeća koji je u utorak ujutro pogodio glavni grad Albanije Tiranu i okolno područje.

Potres je bio magnitude 6,4 stupnjeva, a dogodio se nešto prije četiri sata ujutro.

Epicentar potresa bio je 30 kilometara zapadno od Tirane. Potres se osjetio širom Balkana i u južnoj talijanskoj regiji Pugliji.

Nekoliko sati kasnije potres magnitude 5,4 pogodio je Bosnu i Hercegovinu, s epicentrom 75 kilometara južno od Sarajeva. Zasad nema vijesti o ozlijeđenima. (hina)

Foto: HINA/ Izvor/ MUP

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI