Plenković: HDZ će u ožujku objaviti liste kandidata za Europski parlament, “Uvjeren sam da ćemo na njima pobijediti”

Plenković: HDZ će u ožujku objaviti liste kandidata za Europski parlament, “Uvjeren sam da ćemo na njima pobijediti”

Premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak da će ta stranka u ožujku, na sjednici Središnjeg odbora, usvojiti program za izbore za Europski parlament i objaviti liste kandidata istaknuvši kako je uvjeren u izbornu pobjedu.

Plenković je u izjavi novinarima rekao da su na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća prezentirali radni nacrt programa HDZ-a za izbore za Europski parlament, a koji bi u ožujku tijekom sjednice Središnjeg odbora trebao biti i formalno usvojen.

“Uvjeren sam da ćemo na njima pobijediti kao što smo napravili 2013. i 2014. godine. Taj će program odgovoriti na ključne razvojne prioritete Hrvatske u kontekstu našeg članstva u EU, kao i na širu politiku na razini EU kojoj želimo dati i svoj obol”, istaknuo je šef HDZ-a Plenković.

Plenković je, na novinarski upit, rekao i da će u ožujku HDZ objaviti i listu kandidata za izbore za Europski parlament.

Šef HDZ-a izvijestio je i da će od petka gradonačelnika Županje Davora Miličevića, koji je tražio da se u potpunosti posveti svojoj funkciji gradonačelnika, u Hrvatskom saboru zamjeniti predsjednik Županijske organizacije Vukovarsko-srijemske županije Dražen Milinković.

Također, raspravili su i rezultate sjednice Vlade RH u Dubrovačko-neretvanskoj županiji te su, sukladno zakonskim propisima i stranačkom Statutu, usvojili financijsko izvješće HDZ-a. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI