Plenković i Čović kao u onom vicu: Stigao HDZ-ov političar u zabačeno selo u Hercegovini da pokupi glasove pred izbore, a onda hladan tuš…

Plenković i Čović kao u onom vicu: Stigao HDZ-ov političar u zabačeno selo u Hercegovini da pokupi glasove pred izbore, a onda hladan tuš…

Svjedoci smo dvolične politike Hrvatskog premijera, Plenkovićevog HDZ-a i otvorene suradnje s nevjerodostojnom skupinom pod vodstvom Dragana Čovića i čelnika Republike Srpske Milorada Dodika protiv interesa Hrvata i Bošnjaka, protiv interesa države BiH, uostalom protiv interesa Republike Hrvatske i njenog međunarodnog položaja. Zašto toliki Plenkovićev angažman u Bosni i Hercegovini? Radi Čovića? Plenkovićeva hladnokrvnost prema narodima u Bosni i Hercegovini bi se mogla pripisati njegovom karakteru, političkom stilu što je vrlo iritantno i vrlo pogrešno. Plenković zna, nije neobaviješten, da savez Dodika i Čovića traje godinama. On zna da taj savez uništava Bosnu i Hercegovinu, opstruira njen razvoj, sprečava je na putu ka NATO-u i EU. Možda da podsjetimo Hrvatskog premijera Plenkovića na djelatnosti i protuzakonita djelovanja Čovićevog HDZ BiH i njega osobno. Pa evo budemo to njemu prezentirali kroj jednu pošalicu, jedan vic!

Stigao HDZ-ov političar Dragan Čović u zabačeno selo u Hercegovini da pokupi glasove pred izbore pa se oko njega okupiše seljani.

„Dobro, ljudi, kakvi su vaši problemi?”

Nije prošlo dugo, javi se neko iz mase:

„Imamo dva problema!”

„Samo kažite, odmah ćemo sve riješiti!”

„Imamo Dom zdravlja, a nemamo doktora!”

Uze HDZ-ovac telefon, okrenu broj i, nakon kraćeg razgovora, obrati se mještanima:

„Riješeno, zvao sam centralu u Mostar, odmah iza izbora stiže vam doktor, a koji vam je drugi problem!?”

„Drugi problem je što u cijelom mjestu nemamo mobilne mreže!“, ispali ljutiti mještanin kao iz topa.

Eto, gospodin Plenković nakon svih medijskih pisanja, službenih istraga o Čovićevim nepodopštinama, on mu ko ispaljen iz topa daje podršku. Plenković je legalist, pravnik, možda će to bolje razumijeti kroz pošalice. Plenković može biti u zabludi i ne znati što je istina, ali tada nije nemoralan nego neobaviješten. Ali ako Plenković zna da je ono što Čović u BiH zastupa zasnovano na lažima, onda je laž dio njegove samosvijesti, njegov karakter – laž postaje strategija osobnog i javnog djelovanja. Tada laž nije bolest podvojene ličnosti, nego je laž ličnost. Ali Plenković se možda mrvicu preračunao?!

Autor/ Totalno.hr

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI