Plenković na izložbi “Hrvatski sokolovi” u Noći muzeja

Plenković na izložbi “Hrvatski sokolovi” u Noći muzeja

U sklopu 13. manifestacije Noć muzeja, čija je ovogodišnja tema Muzeji i šport, predsjednik Vlade Andrej Plenković obišao je u petak navečer izložbu Hrvatskog športskog muzeja “Hrvatski sokolovi” u zgradi dvorane ZTD Hrvatski sokol u Zagrebu.

“Izložba evocira zadnjih 170 godina uspomena na tjelovježbu, šport i na rane međunarodne nastupe, ali prije svega jednu poruku zdravoga života i onoga što šport zasigurno u Hrvatskoj jest”, kazao je predsjednik Vlade.

Ocijenio je značajnim što se ova izložba odvija u vremenu kada je Hrvatska domaćin Europskoga rukometnoga prvenstva, a hrvatski olimpijci se spremaju za Olimpijadu te nas tijekom godine očekuju i druga velika natjecanja.

“Noć muzeja prigoda je da hrvatskoj javnosti na popularan način predstavimo muzeje diljem zemlje koji baštine našu kulturu i identitet”, rekao je predsjednik Vlade Plenković, izrazivši uvjerenje da će se od strane Vlade, a u sinergiji Splita i Zagreba, pronaći trajno rješenje za sjedište Hrvatskoga športskog muzeja, koji će na moderan i interaktivan način inspirirati mlade da se bave športom.

Predsjednik Vlade Plenković izrazio je zadovoljstvo što je 2018. godina proglašena europskom godinom kulturne baštine te istaknuo kako će Vlada nastojati poticati hrvatsku kulturu svim projektima, mjerama i financijskim sredstvima.

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI