PLENKOVIĆ LIDER KAKVOG HRVATSKA ŽELI – Očuvao je zdravlje građana ali je očuvao i gospodarstvo

PLENKOVIĆ LIDER KAKVOG HRVATSKA ŽELI – Očuvao je zdravlje građana ali je očuvao i gospodarstvo

Mada iz oporbe na adresu premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića stižu neprestano primjedbe i optužbe treba reći da je ipak on u ovim teškim vremenima uspješno kormilario kroz burom obavijene dane pandemije. Mjere koje je donosila vlada bile su više usmjerene na očuvanje zdravlja i ljudskih života ali se pažnja posvećivala i očuvanju radnih mjesta. Plenković postaje hrvatski lider kakvog želimo jer stavlja opće interese iznad osobnih. Plenković je stasao u Lidera u politici koji ne zaboravlja prijatelje dok je na vlasti, niti ima iluziju da će mu pozicija omogućiti stvaranje novih pravih prijateljstava. Plenković zna da će mu se kad-tad nuditi gomila lažnih prijatelja i da će imati obilje neistomišljenika. Ove će druge respektirati i neće im se osvećivati, jer tako se ponaša pravi Lider.

Ako su dani koronavirusa pri kraju onda je ova odluka bila itekako dobra. Vrijeme u kojem nas je Covid-19 zatvorio u domove i natjerao nas na odgovorno ponašanje trajalo je toliko da  hrvatsko gospodarstvo ima priliku brzo se vratiti tamo gdje je bilo. Isto tako treba naglasiti da je pandemija koronavirusa prekinula uspješan rad vlade i da se nije dogodilo to što se dogodilo vjerojatno bi sada imali i veći BDP, a obale mora kao i destinacije kontinentalnog turizma već bi se punile turistima.

Zato treba Andreju Plenkoviću odati priznanje. Očuvao je zdravlje ali je očuvao i gospodarstvo. Nekima u HDZ-u i SDP-u to baš i nije po volji, ali njima bi bilo bolje da se s Plenkovićem suoče oči u oči a ne da mu upućuju poruke putem medija. Hoće li to pomoći premijeru u izborima koji su pred vratima ostaje da se vidi. Ali s obzirom kako se Plenković pokazao kao spasitelj očito će biti palac gore.

Tekst i Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI