Plenković: HDZ hrvatskom narodu daje “izvjesnost i pouzdanje”

Plenković: HDZ hrvatskom narodu daje “izvjesnost i pouzdanje”

Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na obilježavanju 35. obljetnice prvog predstavljanja prednacrta programskih osnova HDZ-a, te je ocijenio kako je malo koja stranka koja je u to vrijeme predvodila demokratske promjene ostala tako utjecajna i snažna kao HDZ.

Plenković je nabrajao uspjehe svoje Vlade ustvrdivši kako oporbi nije lako jer “kako ćeš se politički boriti protiv eura, Schengena, Pelješkog mosta, 25 milijardi eura ulaganja u razvoj Hrvatske, najbržeg oporavka i ekonomskog rasta od niza zemalja s kojima smo okruženi”, a kao ‘krunu među postignućima u ovim neizvjesnim vremenima’ izdvojio jačanje hrvatske obrambene sposobnosti, prenosi Hina.

Foto: HDZ

Plenković je istaknuo da su oporbi ostala samo dva narativa – jedan je da su svi HDZ-ovci korumpirani lopovi, a drugi od onih s desnijeg aspekta od HDZ-a kojima je glavni problem suradnja s manjinama.

Ustvrdio i kako HDZ hrvatskom narodu daje ‘izvjesnost i pouzdanje da državom upravljaju ljudi koji su odgovorni i ozbiljni, koji nisu isključivi i koji će znati iznaći rješenje za svaki problem’.

Plenković je također ocijenio kako je HDZ i dalje “ključna, stožerna, najjača, najodgovornija stranka hrvatskog naroda, usidrena u desnom centru gdje ju je i postavio Franjo Tuđman”.

Foto: HDZ

Dodao je da ne vidi alternativu HDZ-u, već samo varijacije na teme izdajnika i lopova, i to nakon osam godina oporbe.

“Ako je to sve onda mi možemo mirno i ponosno, ali budno i angažirano pristupiti velikim izazovima u kojima će Hrvati birati kome žele pokloniti povjerenje na izborima”, poručio je šef HDZ-a Plenković.

Autor/ Totalno HR/ Izvor/ HINA/ Foto: Ilustracija/ Totalno HR

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI