Plenković odlučio novi glasnogovornik Vlade RH njegov bliski suradnik Marko Milić

Plenković odlučio novi glasnogovornik Vlade RH njegov bliski suradnik Marko Milić

Novi glasnogovornik Vlade RH bit će Marko Milić, odlučeno je u četvrtak na zatvorenom dijelu sjednice Vlade.

Marko Milić je bio suradnik premijera i šefa HDZ-a Andreja Plenkovića još u vrijeme kada je premijer bio zastupnik u Europskom parlamentu. Sin je poznatog novinara Gorana Milića.

Milić govori nekoliko stranih jezika: engleski, francuski i njemački.

U HDZ se učlanio kad mu je bilo 18 godina, sad mu je 24.

Mjesto glasnogovornika Vlade bilo je slobodno nakon odlaska glasnogovornice Sunčane Glavak u Hrvatski sabor za zamjenu Darku Horvatu koji je postao novi ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Na zatvorenom dijelu 110. sjednice, Vlada je donijela i odluku o opskrbi plinom.

Zbog kontinuiteta isporuke plina koja je nužna radi omogućavanja neprekinute proizvodnje društva Petrokemija d.d. Vlada je donijela odluku o opskrbi plinom društva Petrokemija d.d. kojom se Glavna skupština društva HEP-a d.d. zadužuje da donošenjem odgovarajućih odluka iz svoje nadležnosti osigura da HEP d.d. preuzme opskrbu plinom od 1. kolovoza do 1. listopada

Prihvaćeno je i nekoliko usmenih izvješća: Izvješće o izvršenju akata donesenih na sjednicama Vlade RH u Vukovaru, Sisku, Kninu, Osijeku i Splitu, izvješće o provedbi Nacionalnog programa reformi 2018. za mjesec srpanj 2018. izvješće o stanju iskorištenosti sredstava ESI fondova u Hrvatskoj i pregled zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2018.

Razriješen je dosadašnji član Upravnoga vijeća Agencije za ugljikovodike Željko Tufekčić te je novim članom Upravnoga vijeća Agencije imenovan Zdravko Zrinušić, po položaju državni dužnosnik središnjega tijela državne uprave nadležnog za poslove financija. (Hina)

Foto/facebook-Marko Milić

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI