Plenković poručio Đakiću: Neću dozvoliti detuđmanizaciju HDZ-a

Plenković poručio Đakiću: Neću dozvoliti detuđmanizaciju HDZ-a

Premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković poručio je u četvrtak Josipu Đakiću, predsjedniku saborskog Odbora za veterane koji je predložio da Dan antifašističke borbe više ne bude državni blagdan – da neće dozvoliti detuđmanizaciju HDZ-a jer je 22. lipnja u popis blagdana uvrstio Franjo Tuđman.

“Taj je blagdan uvrstio Tuđman, tako će i ostati. To nije politika predsjedništva, nacionalnog vijeća ni tijela stranke”, rekao je šef HDZ-a Plenković, poručivši kolegi iz stranke, Joispu Đakiću, koji je na čelu Odbora, da detuđmanizaciju neće dozvoliti.

“Njemu i svima koji žele detuđmanizirati HDZ šaljem poruku – to neću dozvoliti”, rekao je Plenković dodavši kako će se s Đakićem razgovarati.

Na upit hoće li biti sankcija, Plenković je kazao da je sutra sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća te smatra da se vrlo jasno treba reći da je ‘dosta politike koja rastvara temelje onoga što je Tuđman stvorio i što HDZ treba biti’.

“Tko to ne razumije, ne razumije niti hrvatsku prošlost niti sadašnjost, a još manje vidi ispravnu hrvatsku budućnost. Neka se malo razbistre”, poručio je Plenković, dodavši da će se raspraviti o tome hoće li biti kakvih sankcija.

Vezano za glavnog državnog inspektora Andriju Mikulića i popis imovine u imovinskoj kartici, kazao je da ga je Mikulić kratko o tome izvijestio. “Obavijestio me da ispravlja nešto, to je imovina njegove obitelji već jako dugo”, komentirao je premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković. (Hina)

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI