Plenković: Cilj je Zakona o obnovi Zagreba da bude kvalitetan i održiv

Plenković: Cilj je Zakona o obnovi Zagreba da bude kvalitetan i održiv

Premijer Andrej Plenković poručio je u srijedu kako je cilj Zakona o obnovi Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije nakon potresa, da bude kvalitetan, održiv i da dugoročno osigura obnovu glavnog grada i dijelova te dvije županije.

“Naš je cilj da ovaj zakon bude kvalitetan, održiv i da dugoročno osigura obnovu Grada Zagreba i dijelova ove dvije županije”, rekao je Plenković na sjednici Vlade, na kojoj je razmatrana samo jedna točka – davanje prethodne suglasnosti predstavniku Vlade za prihvaćanje amandmana drugih predlagatelja na Konačni prijedlog zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije.

Vladin je pristup uključiv i konsenzualan, zato su odlučili prihvatiti veliki broj amandmana, a mnogi od njih bili su istovjetni, kaže Plenković.

Plenković je istaknuo da su analizirali sve prijedloge pa će danas, s obzirom na sutrašnju raspravu u Saboru o amandmanima, usvojiti zaključak o davanju prethodne suglasnosti predstavniku Vlade za prihvaćanje amandmana drugih predlagatelja. (Hina)

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI