Plenković: Božić je podstrek za još više angažmana za dobrobit svih u Hrvatskoj 2019.

Plenković: Božić je podstrek za još više angažmana za dobrobit svih u Hrvatskoj 2019.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u izjavi novinarima u utorak nakon što je bio na Božićnoj misi u Zagrebačkoj katedrali, čestitao je svima Božić i istaknuo kako je Božić ljudima na dužnostima podstrek za još više angažmana za dobrobit svih u Hrvatskoj 2019.

“Želim svima sretan Božić, blagdan zajedništva, obitelji, mira, solidarnosti i da ga svi provedemo sa svojim najmilijima, da razmislimo što možemo učiniti bolje, a nama koji smo na dužnostima da bude podstrek za još više angažmana za dobrobit svih u Hrvatskoj u 2019. godine”, kazao je premijer Plenković.

Plenković je istaknuo kako će Vlada u 2019. zadržati smjer jer smatra da je dobro procijenila što je Hrvatskoj potrebno – a to su snažne institucije, stabilnost koja omogućuju rad da i gospodarstvenici u miru privređuju, a ulagači da dobro prepoznaju Hrvatsku i nalaze u njoj svoje šanse.

Najavio je da će se nastaviti s provedbom programa uz potrebnu solidarnost u hrvatskom društvu i bolji standard za sve ljude.

‘Mislim da smo se nosili s mnogo izazova u vremenu koje je iz nas. Svaka nova godina je novi veliki izazov, a na nama je da budemo na razini tih izazova’, kazao je premijer Plenković.

Naglasio je da strateški cilj iduće godine treba biti gospodarstvo i ulaganja, je je to ključno. Oni su pokretači svega, a mi smo okvir, koji je bio preduvjet da politika stabilizira a ne destabilizira, ispunili, dodao je.

“Imam dojam da smo kao Vlada u dosadašnjem vremenu imali previše ulogu kriznog upravljanja s pojedinim gospodarski subjektima, a to su sve na neki način posljedice naše gospodarske tranzicije, koje su prilično koordinirano došle na dnevni red. Ali evo, to je ono što smo uspjeli ispuniti i mislim s dosta solidnim rezultatom”, ocijenio je Plenković. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI