ZAŠTO JE PLENKOVIĆ PROTIV ADMINISTRACIJE AMERIČKOG PREDSJEDNIKA TRUMPA?

ZAŠTO JE PLENKOVIĆ PROTIV ADMINISTRACIJE AMERIČKOG PREDSJEDNIKA TRUMPA?

Da se demokrati trude svim silama zbaciti s trona američkog predsjednika Donalda J. Trumpa svima je znano ali u malo proširenoj priči ima stvari koje baš i nisu poznate. Dobro obaviješteni izvori iz HDZ-a tvrde kako vlada na čelu s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem također stoji u redovima napadača na američkog predsjednika Trumpa. Navodno na takvu odluku značajnu ulogu igra negdašnji ministar vanjskih poslova Mate Granić koji je mešetario u svoje vrijeme po Americi i ostao u dobrim odnosima s američkom Demokratskom strankom posebno s Hillary Clinton i bivšom državnom tajnicom Madeleine Albright.

Koji je cilj svega toga teško je reći ali sad neke stvari postaju jasnije. Naime, od Amerike nismo dobili avione ni drugo obećano oružje zbog našeg tipičnog mešetarenja i neiskrenosti pa su možda zbog toga ljuti na Trumpa a nemaju razloga. No, jedno je sigurno, Hrvatska je uz Njemačku koja je protiv ove američke administracije, pa smo samim time i mi u redovima onih koji bi željeli vidjeti svrgnuće Trumpa s trona. Isto tako postavlja se pitanje, da li Plenković vidi kako bi nam se takva rabota mogla obiti o glavu i staviti nas u nezavidni položaj kada Trump premoćno potvrdi svoj novi mandat na čelu najjače svjetske sile. S druge strane ako smo protiv Amerike onda se više približavamo Kini, a zna se šta Trumpu znači Kina koja se zamjerila i s koronavirusom kojeg je dugo vremena prešućivala i tako dovela cijeli svijet u pandemiju.

Kako se doznaje Trumpova administracija polako staje na stranu domoljubnih suverenističkih stranačkih opcija u Hrvatskoj i bit će ako je tako vjetar u leđa u skorim parlamentarnim izborima. Što će to značiti za HDZ, ostaje da se vidi ali sigurno neće biti dobro.

Pitanje Plenkoviću je jednostavno. Čemu taj animozitet prema Trumpovoj administraciji kad se s njim više može dobiti ali se i bez njega više može i izgubiti. Mogu se čak izgubiti i izbori ali se o tome sad ne razmišlja. A kad se počne razmišljati bit će već kasno.

Autor/ Totalno.hr/ Foto montaža Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI