PJONGČANG-ZOI 2018: Pregled nastupa hrvatskih sportaša u četvrtak, 15. veljače

PJONGČANG-ZOI 2018: Pregled nastupa hrvatskih sportaša u četvrtak, 15. veljače

Šestog dana natjecanja na XXIII. Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu nastupilo je četvero hrvatskih sportaša, a najbolji rezultat ostvarila je skijašica alpinka Andrea Komšić koja je u veleslalomu zauzela 32. mjesto.

Komić (21) je u prvoj vožnji zauzela 31. mjesto, no sa 84 stotinke za 30. Kanađankom Candace Crawford, koja je startala prva u drugu vožnju, pa je u drugi nastup krenula nakon najboljih. Na kraju je za zlatnom Amerikankom Mikaelom Shiffrin zaostala 8.48 sekundi.

Ida Štimac (17) je završila na 34. mjestu sa 11.16 sekundi iza Shiffrin. nakon prve vožnje bila je 40.

Treća hrvatska predstavnica Leona Popović (20) pala je u prvoj vožnji i u tom padu zadobila tešku ozljedu. Nakon pregleda magnetskom rezonancijom ustanovljena je potpuna ruptura prednjeg križnog ligamenta i djelomična ruptura medijalnog kolateralnog ligamenta. Popović je već druga hrvatska skijašica koja se ozlijedila u Pjongčangu, mlada Lana Zbašnik je ozlijedila koljeno na treningu i prije početka natjecanja.

Hrvatska reprezentativka u skijaškom trčanju, 27-godišnja Vedrana Malec je sa 5:19.8 minuta zaostatka za zlatnom Norvežankom Ragnhild Hagom zauzela 71. mjesto u utrci na 10 kilometara slobodnim stilom. Bio je ovo drugi nastup Malec u Pjongčangu, prije dva dana je u sprintu bila 64.

Autor/H/B.B.

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI