Petrinja: Poziv HDZ-ove Magdalene Komes protukandidatima na izborima na suradnju

Petrinja: Poziv HDZ-ove Magdalene Komes protukandidatima na izborima na suradnju

Kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnicu Petrinje Magdalena Komes pozvala je u otvorenom pismu sve kandidate za gradonačelnika i liste za članove Gradskog vijeća da se očituju o mogućoj suradnji u obnovi grada nakon izbora.

Napomenula je pritom kako u obzir ne dolazi jedino suradnja s aktualnim gradonačelnikom Darinkom Dumbovićem (Reformisti) zbog izostanka dosadašnje suradnje i navodnih afera. Spomenula je pritom previranja u prošlom sastavu Gradskog vijeća, prodaju gradske imovine, posebno Dječjeg odmarališta u Puntu na otoku Krku, loše vođenje projekta aglomeracije, probleme s donacijama i druge probleme.

“Mogu garantirati da ću kao gradonačelnica surađivati sa svima u našem Gradskom vijeću i najavljujem upravo takav pristup bez obzira na to s koje liste će tko biti izabran, pa čak i s one koalicijske koju je okupio uskoro bivši gradonačelnik, samo ne s njim jer njega čeka revizija upravljanja Petrinjom”, rekla je Komes

On se, naime, s listom kandidirao i za Županijsku skupštinu, gdje očito želi ići, a u Petrinji kao gradonačelnik neće ostati jer, kaže kandidatkinja HDZ-a, osim njegovih koalicijskih stranaka, nitko mu neće nakon svega pružiti podršku. “Za sada to nitko nije najavio, a ako bilo koja lista to planira, vrijeme je da Petrinjcima to jasno poruči prije nedjelje 16. svibnja”, ističe u pismu Komes.

Kandidatkinja HDZ-a navodi kako kandidat Dumbović optužuje sve druge, a posebno državna ministarstva, za kaskanje u obnovi Petrinje, ali “koristi svaku priliku za slikanje s ministrima” u trenutku kada se pomaže Petrinji.

“Odlazeći gradonačelnik nije prihvatio niti moju ponudu pomoći, a sve to pokazuje kako mu obnova Petrinje nije bitna. Štoviše, jednoj je televiziji najavio kako misli da će nam ‘nakon izbora biti gore’. Zamjera mi što ga kritiziram, zamjera mi što najavljujem kako ću prihvatiti svaku pomoć za obnovu Petrinje”, rekla je Komes.

Istaknula je kako vjeruje u obnovu grada.

“Vjerujem u Petrinju, znam da možemo obnoviti i revitalizirati naš grad. Za to će trebati surađivati sa svima, garantiram upravo takav pristup. Nećemo čekati, energično ćemo raditi za Petrinju budućnosti”, zaključuje Magdalena Komes. (Hina)

Foto: Izvor/ Magdalena Komes HDZ Facebook

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI