PETRINJA U ZAGREBU – Dumbović: “Petrinja je isto tako otvorena da primi Zagrepčane u svoje srce. Nije daleko, a ima se zašto doći”

PETRINJA U ZAGREBU – Dumbović: “Petrinja je isto tako otvorena da primi Zagrepčane u svoje srce. Nije daleko, a ima se zašto doći”

Petrinja se opet dogodila u Zagrebu i to na središnjem trgu bana Jelačića na kojem se Petrinjci več osjećaju kao da su na svom malom dijelu trga i kako je naglasio gradonačelnik Darinko Dumbović ,za Petrinju je to velika stvar.

-Imamo osjećaj da smo prisutni i da postojimo a kad to vide i brojni ljudi onda je to prava stvar ,rekao je Darinko Dumbović. “Petrinja je teško stradala u Domovinskom ratu i mi smo nikli doslovce iz pepela. Ostali smo bez svega, a kad smo se vratili bila je potreba i želja da se sačuvaju ove trajne vrijednosti koje su ostale od naših predaka. Sve smo to obnovili i došli smo u Zagreb sa pjesmom, došli smo da se u Zagrebu osjeti miris petrinjskih kobasica i da kažemo hvala svima onima koji su nam pomagali. Da kažemo hvala gradu Zagrebu na zajedničkoj povelji o suradnji i prijateljstvu kroz koju dobivamo određene pomoći. I ovdje su danas OPG-ovi koji žive od svoga rada da Zagrepčanima ponudimo zdrave ekološke proizvode.


Petrinja je isto tako otvorena da primi Zagrepčane u svoje srce. Nije daleko, a ima se zašto doći jer Petrinja i Banovina nude brojne prirodne ljepote, dobru hranu i dobru kapljicu. Imamo Kupu, Petrinjčicu, dvije gore Zrinsku i Hrastovačku ,kaže Dumbović.

Gradonačelnik Petrinje naglašava da imaju planinarske domove ,andrenalinske rure i obiteljska gospodarstva koja će svakog gosta dobro ugostiti. Petrinja, grad mesara i učitelja i malih obrtnika.

“Grad sa dušom i pozivamo sve drage prijatelje da dođu i budu nam gosti”, rekao je Dumbović.


Piše/Željko Krznarić/Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI