Penava: “Kovačevićevo saslušanje potvrdilo sumnje, politika koju promovira Plenković pogubna za hrvatske nacionalne interese”

Penava: “Kovačevićevo saslušanje potvrdilo sumnje, politika koju promovira Plenković pogubna za hrvatske nacionalne interese”

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava u četvrtak je poručio kako je saslušanje bivšeg šefa Janafa Dragana Kovačevića na Antikorupcijskom vijeću potvrdilo sumnje za koje su se nadali da nisu točne, te optužio premijera Plenkovića da promovira politiku koja je  pogubna za hrvatske nacionalne interese, hrvatsko gospodarstvo, životni standard građana te državnu sigurnost.

”Ono što moram reći i čemu upravo svjedočimo kroz izjave i svjedočenje gospodina Dragana Kovačevića jesu one misli i slutnje za koje smo se nadali da nisu točne, ali se one ipak pokazuju istinitim i pogubnim za Republiku Hrvatsku”, rekao je Penava na konferenciji za medije.

Bivši šef Janafa u četvrtak je na Antikorupcijskom vijeću govorio o ulozi koju su premijer Andrej Plenković i bivši ministar gospodarstva Tomislav Ćorić imali u preusmjeravanju nafte prema Mađarskoj i donošenju odluka o sudbini Ine.

Kovačević je izjavio da je premijer Plenković 2018. godine, na sastanku s njim i tadašnjim ministrom gospodarstva Tomislavom Ćorićem, sugerirao da se potpiše memorandum koji bi značio gašenje sisačke rafinerije.

Penava je stoga ocijenio da je politika koju promovira Plenković pogubna za hrvatske nacionalne interese, hrvatsko gospodarstvo, životni standard građana te državnu sigurnost.

Osvrnuo se i na “pokušaje opstrukcije” oko održavanja današnje sjednice Antikorupcijskog vijeća u Hrvatskom saboru.

“Vidjeli ste pokušaje opstrukcije, od kojih se ipak odustalo, za današnja svjedočenja i pozdravljam taj čin gdje su i saborski zastupnici HDZ-a odustali od sprečavanja gospodina Kovačevića da danas dođe u Sabor i svjedoči”, rekao je Penava.

Na pitanje novinara kako komentira da ga je premijer Plenković nazvao “irelevantnim”, Penava je poručio da je on bio nositelj liste koja je HDZ dovela na vlast u Vukovaru, a da je nakon toga tu vlast osvojio i samostalno sa svojom Nezavisnom listom.

”Moram reći kada vam nešto nije relevantno, onda to ni ne spominjete. Međutim, kada vas nešto žulja, kada vas nešto sekira, kada imate problema, nemate argumente, onda napadate na ovakav način”, komentirao je predsjednik DP-a Ivan Penava.

Izvor/ Hina/ Foto: Screenshot

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI