Pavić na informativnoj radionici „Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi“ u Splitu

Pavić na informativnoj radionici „Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi“ u Splitu

Ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić sudjelovao je na informativnoj radionici za potencijalne prijavitelje projektnih prijedloga pod nazivom „Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi“ koja se održala u hotelu Radisson Blu u Splitu.

Poziv je provelo Ministarstvo kulture u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020., a usmjeren je na razvoj dobrog upravljanja u kulturi jačanjem suradnje organizacija civilnog društva i javnog sektora. Pozivom će se financirati aktivnosti jačanja kapaciteta dionika u području upravljanja u kulturi i podizanja javne svijesti o dobrom upravljanju u kulturi, razvoj modela sudioničkog upravljanja u kulturi te priprema i provedba kulturnih i umjetničkih programa. Prihvatljivi prijavitelji su organizacije civilnog društva, jedinice lokalne samouprave s manje od 10 tisuća stanovnika kao i javne ustanove u kulturi kojima je osnivač jedinica lokalne ili područne samouprave.

Ukupan iznos bespovratnih sredstava iznosi 50 milijuna kuna. Udio financiranja po projektu iznosi 100 posto prihvatljivih troškova, od čega je 85 posto osigurano iz Europskog socijalnog fonda, a 15 posto osigurava Ministarstvo kulture. Krajnji rok za podnošenje projektnih prijedloga je 28. veljače 2018. godine.


Prilikom boravka u Splitu ministar Pavić posjetio je i Sveučilište u Splitu. Tom je prilikom rektor Sveučilišta u Splitu Šimun Anđelinović ministru Paviću predstavio projekte nastavnih baza te postakademskog zapošljavanja koji će se financirati iz Europskog socijalnog fonda, stoji u priopćenju ministarstva.

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI