Nika Pastuović mlada pjevačica živi za svoj san

Nika Pastuović mlada pjevačica živi za svoj san

Niki Pastuović kao da je pjevanje predodređeno u životu. Mada broji tek 15 godina iza nje su brojni nastupi koji su se pokazali kao vrlo dobri za stjecanje iskustva. Primjerice, Nika je 2015. godine nastupila na Šibenskom festivalu dalmatinske šansone kao najmlađi izvođač ikada u povijesti festivala. Tamo je s 11 godina oduševila publiku izvodeći francusku šansonu.

Mama i tata kažu da sam od najranijeg djetinjstva pokazala zanimanje za pjevanje – kaže Nika, a na satove pjevanja sam krenula sa 10 godina i to u školu suvremenog pjevanja Mikrofon star, dok sam godinu dana kasnije upisala glazbenu školu Zlatko Baloković, smjer klavir.

Danas je Nika učenica prvog razreda III. gimnazije u Zagrebu, a već ima iza sebe mnogo značajnih glazbenih nastupa na raznim događanjima, nastup na polufinalu Supertalenta Nove TV, nastup na obljetnicama 1. gardijske brigade Tigrovi, svoje vokalne sposobnosti pokazala je i gostovanjem u emisiji Dobro jutro Hrvatska, nastupom na Božićnom koncertu u HNK Zadar zajedno sa zadarskom gradskom glazbom te na nastupu u zadarskoj palači Cedulin u organizaciji Turističke zajednice na koncertu posvećenom grupi The Beatles. Ove godine nastupila je i na Krapinskom festivalu te s navedenog događaja nosi samo pozitivna iskustva. Nakon festivala imala sam čast – kaže Nika – dva puta biti gošća na koncertima Željka Bebeka te sam s našom velikom glazbenom legendom otpjevala duet Jabuke i vino. Ovim putem želim se još jednom zahvaliti gospodinu Bebeku na pozivu, kaže Nika Pastuović.

Sve je to, kako bi se reklo, ulaganje u sebe jer za nju pravi dani i godine tek dolaze, tim više što odlično pjeva i na engleskom, francuskom i talijanskom jeziku. U glazbenom repertoaru koji izvodi prisutne su pop balade, šansone, kancone kao i pjesme sakralnog karaktera. Želim ovo vrijeme iskoristiti kako bi se glazbeno usavršavala – kaže Nika – i da naučim sve što je potrebno za vrijeme koje dolazi i u kojem se želim predstaviti široj javnosti.

Niku cijelo vrijeme podržava njena obitelj, mama, tata i starija sestra, a upravo ta podrška od iznimne je važnosti za normalno i sretno odrastanje, samopouzdanje i napredak. Zanimljivo je kako Nika osim svojih vokalnih sposobnosti ima sposobnost prenositi snažnu emociju slušateljima. Vrlo je sugestivna što izaziva pozitivne reakcije publike.

Nikoga ne želim kopirati, naglašava Nika, ali vrlo su mi bliski Celine Dion, Lara Fabian, Whitney Houston, Andrea Bocelli, Željko Bebek, Oliver, Jacques Houdek, Tereza, Gabi, Nina. Na hrvatskoj glazbenoj sceni svakako se vidi, sa željom da donese nešto drugačije te pokaže prvenstveno svoju kvalitetu. Osim pjevanja voli svirati klavir, voli ples, more, druženje s obitelji i prijateljima, a okušala se i u glumi glumeći glavnu ulogu u jednom mjuziklu te sporednu ulogu u seriji Horvatovi.

U blagdanskom mjesecu Niku opet čeka božićni koncert Gradske glazbe Zadar u HNK Zadar na kojem će otpjevati nekoliko prigodnih pjesama te nastup na Božiću u Ciboni. Svaki nastup je novi izazov i nova prilika za polako ostvarenje Nikinog sna da glazba bude njen životni poziv. Nadamo se da ćemo je uskoro čuti i na najboljem Adventu u Zagrebu. Nika je dokazala da može i da zna kako san pretvoriti u javu.

Piše/Željko Krznarić/Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI