Nika Pastuović: Jubilarni 30. Božić u Ciboni izazvao je predivan osjećaj i posebno iskustvo

Nika Pastuović: Jubilarni 30. Božić u Ciboni izazvao je predivan osjećaj i posebno iskustvo

Nika Pastuović, mlada zagrebačka gimnazijalka koja gradi svoju pjevačku karijeru, zapjevala je na netom održanom tradicionalnom svečanom koncertu “Božić u Ciboni”. Poziv je stigao od glazbenog producenta maestra Zdravka Šljivca inače voditelja zbora Zvjezdice, te urednice i voditeljice Lejdi Oreb.

-Drago mi je da sam bila sudionik jubilarnog, tridesetog Božića u Ciboni, kaže Nika – a pjevala sam pjesmu “U to vrijeme godišta”. Drugu pjesmu “Tiha noć”, koja je obilježila dvjesto godina postojanja pjevala sam sa sopranisticama Irmom Dragičević i Anabelom Barić.

Nika kaže da je nastup na Božiću u Ciboni izazvao predivan osjećaj i posebno iskustvo, osobito kada se nastupa uz Jazz orkestar HRT-a te Orkestar Gradskog kazališta Komedija uz ravnanje maestra Šljivca.

Dojam na sve nas izvođače ostavio je i broj gledatelja te veličina dvorane. Također, bila mi je izuzetna čast nastupiti s mnogim eminentnim glazbenicima, vokalistima i instrumentalistima na velikom jubileju ovog glazbenog događanja. Moram ovim putem pohvaliti izvrsnu organizaciju koja je sveukupni dojam podigla na još višu razinu. Želim se još jednom zahvaliti na pozivu na navedeni glazbeni događaj jer bilo je to prekrasno iskustvo za pamćenje, naglasila je Nika Pastuović.

Tradicionalni svečani koncert “Božić u Ciboni” održan je na blagdan svetog Stjepana, po 30. put, u Košarkaškom centru Dražen Petrović u Zagrebu gdje su posjetitelji mogli uživati u glazbi gotovo tisuću izvođača: solista, pjevačkih zborova i orkestra Gradskog kazališta Komedija i Jazz orkestra HRT-a.

“U to vrijeme godišta”, “Tri kralja”, “Djetešce nam se rodilo”, “Radujte se narodi”, “Tiha noć” samo su neke od božićnih pjesama koje su izvodili glazbeni umjetnici i orkestar pod dirigentskom palicom Zdravka Šljivca.

Na koncertu su nastupili: Mateo Pilat, Nika Pastuović, Kim Verson, Iva Galić, Jana Pogrmilović, Barbara i Rajko Suhodolčan, Igor Geržina, Mirko Švenda Žiga i Zvjezdice, Marko Bošnjak, Isadora, Lucia i Ricardo Luque, Antonela Doko, Boris Ćiro Gašparac, Adrijana Baković, Dječji operni zbor i Zagrebački anđeli, Saša Lozar, Irma Dragičević, Leon Košavić, Kvartet Gubec, zbor Panis Angelicus, Orest Shourgot, Tanja Ruždjak, Ozren Bilušić, Nika Pastuović i Anabela Barić, Mješoviti pjevački zbor Roženice iz Pazina i zborovi Zajednice folklornog amaterizma grada Zagreba.

Koncert “Božić u Ciboni” održan je pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, u suradnji sa Zagrebačkom nadbiskupijom, Košarkaškim centrom Dražen Petrović, Ustanovom Upravljanje sportskim objektima, te Hrvatskom radiotelevizijom zahvaljujući kojoj se koncert mogao pratiti na Drugom programu HTV, Drugom programu Hrvatskog radija, Radio Sljemenu te platformi HRTi.

Piše/Ž.Krznarić/Hina/Foto/Božidar Bebek/D.Miloslavić

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI