Pas ima sve odlike čovjeka, a nijednu njegovu manu! Prijatelji životinja upozoravaju na alarmantnu situaciju u Dubrovniku: svi psi sa Žarkovice moraju biti hitno udomljeni

Pas ima sve odlike čovjeka, a nijednu njegovu manu! Prijatelji životinja upozoravaju na alarmantnu situaciju u Dubrovniku: svi psi sa Žarkovice moraju biti hitno udomljeni

Udruga Prijatelji životinja u petak je upozorila da je situacija u Dubrovniku vezana za pse na Žarkovici “alarmantna” jer je 15 dana koliki je rok Državnog inspektorata za udomljavanje svih 204 pasa prekratak, pa mole da se odazovu svi koji mogu pomoći udomljavanjem i širenjem podataka o psima koje treba udomiti.

Situacija u Dubrovniku vezana za pse na Žarkovici je alarmantna. Državni inspektorat izdao je rješenje prema kojemu svi psi trebaju biti udomljeni u roku od 15 dana. To je iznimno malo vremena za zaista veliki broj pasa pa se mole da se odazovu svi koji mogu pomoći udomljavanjem i širenjem podataka o psima koje treba udomiti. Svih 204 pasa bit će oglašeno na www.adopt-zarkovica.eu.

Naime, odmah nakon prvog rješenja veterinarske inspekcije, udruga Prijatelji životinja, sklonište Udruge Pobjede iz Osijeka i sklonište Prijatelji iz Čakovca javili su se Gradu Dubrovniku i predstavili plan pomoći psima koji je zahtijevao hitne dogovore i promptno djelovanje kako bi svi psi bili što prije spremni za udomljavanje, priopćili su Prijatelji životinja.

Volonteri Udruge Pobjede iz Osijeka otišli su u Dubrovnik i uz logističku pomoć kolega iz Čakovca i Zagreba popisali sve pse te se obavljaju sva potrebna testiranja i liječenja. Psi su popisani, fotografirani i, uz sve informacije i opis, će biti objavljeni na web-stranici www.adopt-zarkovica.eu te na stranicama na Facebooku Adopt Zarkovica Dogs i Instagramu AdoptZarkovica.

Sada je zaista alarmantna situacija jer se radi o preko 200 pasa koje, prema novom rješenju Državnog inspektorata, treba sve pod hitno udomiti. Panika koja je trenutačno opravdana može se smanjiti upravo javljanjem zainteresiranih za udomljavanje te širenjem vijesti kako bi se znalo za ovu kriznu situaciju.
U skloništima po Hrvatskoj nema mjesta, a i to nije dobro rješenje za pse. Stoga se može pomoći i privremenim smještajem, tj. pružanjem privremenog doma. Mnogi psi traže njegu i pod terapijama su na kojima moraju ostati do ozdravljenja. Ti psi trebaju mir i sigurnost doma.

Potrebna je i pomoć u volontiranju dok se svi psi ne udome, no s obzirom na hitnost situacije volonteri poručuju: „Spasimo pse, vremena je vrlo malo!”

Iz Grada Dubrovnika potvrdili su da je Sanitat Dubrovnik zaprimio novo rješenje Službe veterinarske inspekcije pri Državnom inspektoratu kojim se komunalnom društvu naređuje “osigurati hitno zbrinjavanje svih kućnih ljubimaca (pasa) iz neodobrenog objekta za smještaj životinja (skloništa) s javne površine Žarkovica u Dubrovniku, koje obavlja djelatnost bez rješenja Ministarstva poljoprivrede, putem odobrenog skloništa za životinje”.

“Situacija je alarmantna”, upozoravaju iz udruge Prijatelji životinja.

Sve informacije o psima na www.adopt-zarkovica.eu bit će dostupne i na engleskom jeziku, priopćili su Prijatelji životinja.

Foto: PRESS Udruga Prijatelji životinja

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI