KAKVA SRAMOTA: Njemačka zastupnica u EU parlamentu Keller razotkrila Plenkovića: “Njega niko nije kandidirao, sam je sebe predložio!”, “To mi je bilo potpuno neprihvatljivo!”

KAKVA SRAMOTA: Njemačka zastupnica u EU parlamentu Keller razotkrila Plenkovića: “Njega niko nije kandidirao, sam je sebe predložio!”, “To mi je bilo potpuno neprihvatljivo!”

Predsjednica Europskih Zelenih i njihova spitzenkandidatkinja Franciska Keller je u intervjuu za Nacional odala tajnu hrvatskog premijera i šefa HDZ-a Andreja Plenkovića i njegove grčevite neuspjele kandidature za predsjednika Europskog vijeća.

Grupacija Europskih Zelenih je bila jedna od onih koji nisu dali podršku novoj predsjednici Europske komisije Ursuli von der Leyen. Njihova spitzenkandidatkinja Franciska Keller dala je intervju Nacionalu u kojem je otkrila detalje izglasavanja podrške čelnicima europskih institucija te stav prema novom sazivu Europskog parlamenta. Najzanimljiviji dio jest onaj o lobiranju i zakulisnim igrama u kojima se našao i hrvatski premijer i šef HDZ-a  Andrej Plenković, prenosi regionalni portal Slobodna Bosna.

“On (Plenković op.a.) možda nije bio toliko vidljiv, ali ono što mi se učinilo doista iznenađujuće jest da je on svoje vlastito ime stavio na listu. Nije to bio samo njegov problem, to je učinio i belgijski premijer, Charles Michel, koji je na kraju izabran za predsjednika Europskog vijeća. To doista nije uobičajeno, zapravo smatram da je sve to bilo prilično šokantno i stvarno ne mislim da je u redu da ljudi pregovaraju u svoje vlastito ime. To mi je bilo potpuno neprihvatljivo”, rekla je Keller u intervjuu.

Plenković je rekao da on u procesu izbora europskih čelnika nije bio kandidat, “niti je ta opcija uopće bila na stolu”, iako se o tome pisalo i spekuliralo u europskim medijima, stoga preostaje nam da prosudimo sami što je istina, a što ne..

Autor/Totalno.hr/Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI