Plenković: Na izbore za Europski parlament HDZ će, najvjerojatnije, samostalno

Plenković: Na izbore za Europski parlament HDZ će, najvjerojatnije, samostalno

Premijer Andrej Plenković u subotu je, nakon sjednice Županijskog odbora HDZ- a, najavio da će ta stranka na izbore za Europski parlament, najvjerojatnije, ići samostalno, izrazivši pritom uvjerenje će ih dobiti.

O tome još nismo razgovarali, ali vrlo vjerojatno hoće, budući da imamo jako puno sjajnih potencijalnih kandidata za izbore, odgovorio je Plenković upitan hoće li HDZ ići samostalno na izbore za Europski parlament u proljeće 2019.

Uvjeren je da će HDZ dobiti te izbore zato što su proeuropski orjentirana Vlada i stranka koja je dio najveće političke obitelji na razini Europe i trebaju dati svoj doprinos ukupnoj pobjedi Europske pučke stranke.

Odbacio je optužbe referendumske inicijative za nedemokratičnost u vezi prebrojavanja potpisa. Rekao je da u tome ne vidi niti jedan sporni element, da je Ministarstvo uprave pozvalo sve koji žele da prekontroliraju potpise koji su proglašeni neispravnim, odnosno nevažećim, te da je to visoki stupanj transparentnosti.

Na pitanje treba li Hrvatska podići ogradu na granici sa BiH s obzirom na migrantsku krizu rekao je da “nisu u toj fazi”.

“Hrvatska granična policija sa 6300 ljudi štiti našu granicu i sprječava nezakonite migracije u suradnji sa graničnim policijama nama susjednih zemalja”, odgovorio je premijer Plenković.

Poručio je i kako neće biti rekonstrukcije Vlade unatoč tome što je Milan Bandić došao do deset saborskih zastupnika, da Bandić ništa ne traži, kao i da mu se ništa ne nudi.

Najavio je i kako će pročitati knjigu Martine Dalić.

Upitan gdje je Milijan Brkić, potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a, kazao je kako ne zna, jer da je on proteklih dana bio u Makarskoj, Splitu i na Hvaru.

Premijer i predsjednik HDZ-a je podsjetio kako mu je današnja sjednica u Splitu 14. u protekla tri mjeseca diljem Hrvatske, s njom je zaokružio trodnevni boravak u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Na sastanku u županijskom HDZ- u razgovaralo se o tome koliko vlada koju predvodi HDZ radi za Dalmaciju, priobalne županije i hrvatske otoke.

“Bilo je važno kolegama približiti koliko su važni projekti, koliko vrijede i koliko će svi resori biti angažirani na njihovoj provedbi u mjesecima koji su pred nama, te za osnovne elemente onoga što se zbiva na nacionalnoj razini, dakle rezime naših ativnosti na pola mandata Vlade, daljnji angažman na provedbi strukturnih reformi i daljnjoj fiskalnoj konsolidaciji, te daljnjem privlačenju investicija. Ovo je godina u kojoj će Hrvatska imati dvije milijarde eura investicija što je više nego ikada do sada u jednoj godini”, kazao je premijer Plenković. (Hina)

Foto/Vlada RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI