“IPC Europsko paraplivačko prvenstvo” Sinovčić osvojio zlato: “Presretan sam jer je ova medalja moj najveći uspjeh u karijeri”

“IPC Europsko paraplivačko prvenstvo” Sinovčić osvojio zlato: “Presretan sam jer je ova medalja moj najveći uspjeh u karijeri”

Hrvatski plivač Dino Sinovčić osvojio je zlatnu medalju na 100 metara leđno na IPC Europskom paraplivačkom prvenstvu koje se od 13. do 19. kolovoza održava u Dublinu.

Sinovčić je u finalu pobijedio s rezultatom 1:16.08 ispred Nijemca Fabiana Brune (1:21.80), dok je treći bio Ukrajinac Oleksandr Komarov (1:22.21).

“Presretan sam jer je ova medalja moj najveći uspjeh u karijeri. Nadao sam se medalji jer sam u Dublin stigao s najboljim rezultatom u Europi. Međutim, to sam morao i potvrditi u bazenu. Do sada se nisam nalazio u takvoj situaciji što je bio dodatan pritisak, ali sam se uspio koncentrirati i odlično odraditi utrku,” kazao je za Hinu 26-godišnji člana splitskog klupa PK Cipal.

Sinovčić je u finalu plivao dvije sekunde brže od rezultata kojeg je ostvario u kvalifikacijama u kojima je je također bio najbrži.

“U kvalifikacijama sam bio dosta sporiji, međutim nije bilo potrebno ići brže. Kontrolirao sam utrku i nisam se želio previše potrošiti za finale,” dodao je.

Za Sinovčića je to druga medalja s europskih prvenstava nakon što je u Reykjaviku 2009. bio treći, a Dino je na posljednjim paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru u istoj disciplini bio peti.

Mladi Splićanin je korak do medalje bio i na 50 m leđno osvojivši u ponedjeljak četvrto mjesto. Bronca mu je pobjegla za 1.29 sekundi. Međutim, Dino je bio zadovoljan jer je isplivao svoj novi osobni rekord 32.95.

“To mi je bila dobra priprema za utrku na 100 metara. Mogu biti zadovoljan jer sam postavio novi osobni rekord,” dodao je Sinovčić, student treće godine Kineziološkog fakulteta u Splitu.

Na Europskom prvenstvu u Dublinu nastupa 400 plivača iz 37 zemalja, a hrvatske boje brani 11 plivačica i plivača. (Hina)

Foto/HPO

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI