Pantovčak opovrgnuo napise o susretu predsjednice Grabar-Kitarović i srbijanskog ministra Dačića

Pantovčak opovrgnuo napise o susretu predsjednice Grabar-Kitarović i srbijanskog ministra Dačića

Ured hrvatske predsjednice opovrgnuo je u utorak napise više medija o bilateralnom susretu Kolinde Grabar Kitarović sa srbijanskim ministrom vanjskih poslova Ivicom Dačićem, ocijenivši da se “kurtoazni susret i pozdrav na hodniku” ne mogu nazvati bilateralnim susretom, te da je “nepristojno i politički nekorektno” tako ga okarakterizirati.

Iz ureda hrvatske predsjednice priopćeno je da je ona, među ostalima, imala bilateralne susrete s američkim potpredsjednikom Mikeom Penceom, kosovskim predsjednikom Hashimom Thacijem, predstavnicima Googlea i Svjetske židovske organizacije, ali ne i s Ivicom Dačićem.

“Na marginama 74. zasjedanja Opće skupštine UN-a predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović održala je brojne bilateralne sastanke i susrete s mnogim državnicima a o kojima su hrvatski mediji pravovremeno obaviješteni.

Među tim bilateralnim sastancima nije održan susret s ministrom vanjskih poslova Srbije Ivicom Dačićem”, naglasio je Pantovčak.

Prema priopćenju srbijanskog ministarstva vanjskih poslova, Dačić je imao niz kraćih susreta s visokim dužnosnicima iz regije i svijeta uoči početka 74. zasjedanja Opće skupštine UN-a u New Yorku, a među njima su naveli i susret s Kolindom Grabar Kitarović, što je prenijelo više hrvatskih medija. (Hina)

Foto: Beta/HINA/Lana SLIVAR DOMINIC, AP/Foto Arhiva

About Author

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI