PALI ANĐELI: Jedno je sigurno da nazvati branitelje teroristima nije baš prikladno

PALI ANĐELI: Jedno je sigurno da nazvati branitelje teroristima nije baš prikladno

Samo dan nakon što je gradonačelnik Milan Bandić završio u Remetincu, u Savskoj ulici su branitelji podigli šator kojem je danas godišnjica podizanja. Dan danas taj čin izaziva podijeljenost u javnosti kao i onih dana, jer s jedne strane su pljuštale optužbe da su se branitelji stavili u službu HDZ-a a drugi su ih u svemu podržavali.

Nažalost tijekom postojanja šatora događale su se razno razne stvari, a kroz šator su prodefiliralle brojne javne osobe. Na stranu to, koji su bili motivi i zahtjevi branitelja, iza šatora je ostala smrt Nevenke Topalušić po kojoj se danas zove trg na kojem je bio šator i ostale su do danas suprtostavljena mišljenja javnosti.

Tko je u pravu a tko nije, tko je kriv a tko nije, uvijek će biti dva odgovora, ovisi s koje strane dolaze. No, jedno je sigurno da nazvati branitelje teroristima nije baš prikladno. Takve epitete su dobili upravo na godišnjicu podizanja šatora, a u situaciji u kojoj se nalazimo mišljenja smo da bi trebalo malo popustiti tenzije na svakoj strani.

“Plinske boce bile su čin terorizma, obični ljudi mogli su stradati”, izjavio je sinoć Pavao Miljavac, bivši HDZ-ov ministar obrane i predsjednik Hrvatskog generalskog zbora.

Nikada nije nešto riješeno bez dijaloga i razgovora pa tako se ne može ni to riješiti. Nije baš dobro da u zraku ostane riječ terorizam za sve branitelje koji su oslobađali svoju zemlju pod cijenu vlastitih života.

Najmanje što nam treba je sada podizanje tenzija. Branitelji su tada bili nezadovoljni izvršnom vlasti a premijer Milanović je tek nakon 200 dana šatorovanja pristao na razgovor s njihovim predstavnicima. Ako postoji prijetnja desnice i prijetnja terorizma u našoj državi onda treba staviti glave skupa, ujediniti se u nastojanjima da se to zlo pobijedi ali toga nema i sve je ovo krenulo u krivom smjeru govorom mržnje političara.

Dizanjem tenzija samo će se ići na ruku onima koji žele razjediniti jedinstvo naroda. Stoga nije naodmet ponoviti da su samo razgovori i dijalog recet za bolji i sigurniji život.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI