Krstičević i Šundov posjetili ozlijeđenog vojnika u terorističkom napadu u Afganistanu koji se uspješno oporavlja

Krstičević i Šundov posjetili ozlijeđenog vojnika u terorističkom napadu u Afganistanu koji se uspješno oporavlja

Ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov posjetili su u utorak u Landstuhlu u Njemačkoj hrvatskog vojnika ozlijeđenog u terorističkom napadu u Afganistanu, koji se uspješno oporavlja i uskoro bi se trebao vratiti u Hrvatsku, izvijestio je MORH.

Teže ozlijeđeni pripadnih Zapovjedništva specijalnih snaga, koji je stradao u terorističkom napadu u Afganistanu, od 1. kolovoza nalazi se na fizikalnoj terapiji u američkoj vojnoj bolnici. Ozlijeđeni vojnik uspješno se oporavlja te se očekuje njegov skori povratak i nastavak rehabilitacije u Hrvatskoj.

“Drago mi je što se uspješno oporavljaš i vjerujem da ćeš se uskoro vratiti u Hrvatsku. Hvala ti na doprinosu i sudjelovanju u misiji u Afganistanu te profesionalnosti u odrađivanju zadaća. Želimo ti što skoriji povratak kući gdje ćeš uvijek imati potporu u Hrvatskoj vojsci”, rekao je Krstičević vojniku u bolnici Landstuhl Regional Medical Center, koja je na glasu kao najveća američka vojna bolnica specijalizirana za ratnu kirurgiju.

U pratnji Krstičevića i Šundova bili su zapovjednik Zapovjedništva specijalnih snaga brigadni general Perica Turalija i savjetnik načelnika Glavnog stožera za zdravstvo brigadni general Boris Zdilar, navodi MORH.

Izaslanstvo MORH-a i OSRH-a u Ramsteinu, nedaleko Landstuhla, ujedno se sastalo sa zamjenikom zapovjednika NATO Allied Air Command generalom pukovnikom Pascalom Delerece, načelnikom stožera generalom bojnikom Karstenom Stoyem i zamjenikom zapovjednika Zrakoplovstva SAD-a za Europu i Afriku generalom pukovnikom Stevenom Bashamom. (Hina)

Foto/MORH

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI