Teško ozlijeđeno dvoje od četvero djece koje je bacio otac s prvog kata kuće u Pagu

Teško ozlijeđeno dvoje od četvero djece koje je bacio otac s prvog kata kuće u Pagu

Od četvero malodobne djece koje je otac u četvrtak ujutro bacio s prvog kata obiteljske kuće u Pagu, dvoje je teško ozlijeđeno, a dvoje je izvan životne opasnosti, potvrdio je Hini dr. Željko Čulina, ravnatelj Opće bolnice Zadar.

Muškarac u Pagu jutros je bacio svoje četvero malodobne djece s prvog kata obiteljske kuće, djeca su prevezena u zadarsku bolnicu, a lokalni mediji neslužbeno su javili da je riječ o djeci u dobi od 3, 5, 7 i 8 godina.

“Dvoje djece teško je ozlijeđeno i nalazi se u Jedinici intenzivnog liječenja, a dvoje je izvan životne opasnosti. Još uvijek traju pretrage”, rekao je Hini dr. Čulina.

Više detalja o zdravstvenom stanju djece bit će objavljeno u 12 sati, na izvanrednoj konferenciji za novinare u zadarskoj Općoj bolnici.

Policijska uprava zadarska jutros u 6,47 sati primila je dojavu da je muškarac s prvog kata obiteljske kuće u Pagu bacila svoje četvero malodobne djece u dobi od 3, 5, 7 i 8 godina.

Na mjesto događaja žurno su upućeni policijski službenici, kao i djelatnici HMP Pag i Novalja koji su djeci odmah pružili prvu pomoć i prevezli ih u Opću bolnicu Zadar.

Muškarac u dobi od 54 godine nalazi se u službenim prostorijama policije. Sve okolnosti i činjenice koje su prethodile navedenom događaju se utvrđuju, a policija će unutar svoje nadležnosti poduzeti mjere kaznenopravne zašite djece. U trenutku incidenta u kući je bila i njihova majka s kojom policija provodi razgovor, izvijestili su iz PU zadarske.

Ministrica Nada Murganić prilikom jutrošnjeg dolaska na sjednicu Vlade komentirala je tragediju u Pagu. “Pokušavamo dobiti sve informacije, najvažnije je sada zdravstveno stanje djece”, rekla je Murganić.

Zgranuti smo, užasno mi je žao djece, ne mogu vjerovati da se to može dogoditi djeci. Oni su na Pag došli s područja virovitičkog Centra za socijalnu skrb, napomenula je. (Hina)

Foto/iPress.hr

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI