Prgomet: Nijedan ozbiljan projekt u Zagrebu ne može se realizirati ako se ne uključi Vlada

Prgomet: Nijedan ozbiljan projekt u Zagrebu ne može se realizirati ako se ne uključi Vlada

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Drago Prgomet u utorak je najavio da će Klub HDZ-a na skupštinskoj sjednici podržati zaduženje Grada Zagreba od 350 milijuna kuna, ističući da se nijedan ozbiljan projekt u gradu ne može realizirati ako se ne uključi Vlada Republike Hrvatske, kako proračunskim novcem, tako i preko Ministarstva za EU fondove.

Novinari su predsjednika Gradske skupštine Prgometa pitali je li on za zaduženje Grada Zagreba ili misli da se projekti mogu financirati na neki drugi način, na što im je odgovorio da će HDZ podržati zaduženje Grada Zagreba za 350 milijuna kuna.

Prvo, kreditni rejting grada je odličan, a drugo, mi smo to zaduženje grada najavili, odnosno uvrstili već u ovogodišnji proračun. Prema tome, ništa nije novo, taj novac nam je potreban, dobra je kamata i bez kredita, ne samo u gospodarstvu nego i u razvoju lokalne samouprave, ne možete funkcionirati”, rekao je Prgomet u stanci skupštinske sjednice.

Vezano uz tvrdnje gradonačelnika Milana Bandića da razgovara s Vladom Republike Hrvatske oko pomoći u financiranju projekata te na pitanje hoće li Vlada pomoći, Prgomet je odgovorio da je Vlada već pomogla već u nizu projekata.

“Spominjemo rotor koji je financiran najvećim dijelom sredstvima EU, ali i iz proračuna hrvatske Vlade. Zatim, tu su drugi projekti vezani uz bolnice, projekti uz neke akcije zapošljavanja, ‘Andrija Štampar’ i tako dalje”, rekao je Prgomet.

“Vlada je tu stalno i nijedan ozbiljan projekt u gradu Zagrebu ne možete realizirati ako se ne uključi Vlada, što sa svojim sredstvima, a što preko ministarstva za europske fondove”, poručio je.

Potvrdio je da će dio novca ići i za financiranje sljemenske žičare, što je označio kao neophodni projekt HDZ-a.

“Žičara je naš projekt, a i neophodna je. To je dobra stvar za grad, za građane grada Zagreba koji će je koristiti, za turizam”, kazao je Prgomet i najavio da će sljedeći korak HDZ-a biti inzistiranje da se povuku sredstva iz EU fondova i za taj projekt žičare. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI