OVO MU NIJE TREBALO! Neugodne scene za Plenkovića u Petrinji – Prosvjednici nezadovoljni obnovom gađali ga grudom snijega

OVO MU NIJE TREBALO! Neugodne scene za Plenkovića u Petrinji – Prosvjednici nezadovoljni obnovom gađali ga grudom snijega

Na godišnjicu raznornog potresa koji je zadesio Petrinju okupljeni građani su u parku ispred petrinjske crkve vikali premijeru Plenkoviću, ministru Božinoviću i ministru Medvedu “Hoćemo obnovu!”  u trenutku dok su prema crkvi prolazili te ga gađali i pogodili grudom snijega jasno mu poručivši što od njega žele isprativši ga gromoglasnim negodovanjem i zvižducima.


“Imaju li naša djeca vremena toliko čekati? Dajte nam da ostanemo, omogućite nam da ostanemo, da naša djeca rastu”, rekla je prosvjednica na samom rubu suza.

U jednom trenutku netko je premijera Plenkovića gađao grudom snijega nakon čega su on i ministri utekli u crkvu.

ŽESTOKO NEGODOVANJE PROSVJEDNIKA DINAMIKOM OBNOVE OD POTRESA

Prošli smo izuzetno loše, ali to nam nije umanjilo vjeru da će naša djeca odrastati u Petrinji. Vjerujete li Vladi ili nekom da će to biti za godinu? Ako je tako, pozivamo vas da dođete i vidite. Mi nemamo povjerenja, nemamo ni doma. Sad smo u Sisku, ali ovdje se ništa nije pokrenulo i to je katastrofa, govori jedan par koji je među okupljenima pred crkvom, prenosi N1.

Na prilazu novoizgrađenoj sportskoj dvorani Osnovne škole Mato Lovrak u Petrinji, koju je obišao Plenković, osvanula je poruka građana: “365 dana vi nemate srama”, prenosi N1.

Foto: Izvor/ N1

Prosvjed je organizirala Inicijativa građana Petrinjsko proljeće, a prosvjednici su godišnjicu od razornog potresa obilježili minutom šutnje ispred crkve gdje je Plenković utekao s ministrima, a nakon minute šutnje, tijekom koje su mnogi građani zaplakali, prosvjednici su počeli pjevati ‘Radujte se narodi’.

Foto: Ilustracija/ Video/ Izvor/ Twitter

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI