OVO JOJ SE NEĆE SVIDJETI Škare Ožbolt komentirajući zagrebačku koruptivnu hobotnicu okrznula bivšu predsjednicu: “Kolinda je bila spremna nositi kolače Milanu Bandiću u zatvor”

OVO JOJ SE NEĆE SVIDJETI Škare Ožbolt komentirajući zagrebačku koruptivnu hobotnicu okrznula bivšu predsjednicu: “Kolinda je bila spremna nositi kolače Milanu Bandiću u zatvor”

Bivša ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt koja je hrvatskoj široj javnosti postala poznata kao glasnogovornica i zamjenica predstojnika Tuđmanova ureda, na svojoj službenoj stranici na facebooku komentirajući nove krakove antikorupcijske akcije oko pokojnog gradonačelnika Zagreba Milana Bandića okrznula je i bivšu hrvatsku predsjednicu napisavši, da ne zaboravimo i čuvenu izjavu tadašnje predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, kandidatkinje za novi mandat, koja je bila spremna nositi kolače Milanu Bandiću u zatvor.

Objavu prenosimo u cijelosti:

“NEŠTO JE TRULO U LIJEPOJ NAŠOJ

Afera Advent, koja je izašla na vidjelo ukazuje na ozbiljne anomalije u našem društvu. Zagrebački advent, tri je puta za redom dobio nagradu za najbolji advent u Europi, međutim, ono što se događalo u pozadini mnogo je drugačije od lijepo ukrašenih ulica, ukusnog kuhanog vina i predivnog Božićnog ambijenta. Riječ je o koruptivnom parazitiranju.

Prije skoro dvije godine na vidjelo su izašla prva novinarska istraživanja i medijski natpisi o makinacijama i Bandićevoj koruptivnoj hobotnici čiji su kraci počeli ulaziti u Advent.
U studenom 2019. godine Uskok je već bio pokrenuo izvide o aferi kućica na Adventu, a tada je počelo i istraživanje Bandićevog vozača. Ne smijemo zaboraviti i čuvanu izjavu iz tog vremena od tadašnje predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, kandidatkinje za novi mandat, koja je bila spremna nositi kolače Milanu Bandiću u zatvor.

Zašto je trebalo toliko dugo da se završe izvidi i krene u akciju protiv svima očitog kriminala i korupcije? Ili su možda izvidi čekali završetak lokalnih izbora na kojima su isti akteri odgovorni za silne afere bili u kampanji za ponovni reizbor? Na kome leži odgovornost sporosti i tromosti sustava ili još gore što bi se dogodilo da je Bandić ostao živ i ponovno postao gradonačelnik Grada Zagreba? Bi li akcije USKOK-a ikad bile pokrenute? Ah, samo da podsjetim, Bandiću afere vozača nisu uopće smetale, vozač je gradonačelnika, vozio do samog kraja.

Nakon svega navedenog, ne iznenađuju podaci Indeksa percepcije korupcije za 2020. godinu po kojoj je Hrvatska na 63. mjestu s Kubom, Crnom Gorom i Bjelorusijom (posljednjom diktaturom u Europi). U Europskoj uniji od nas su gori samo Rumunjska, Bugarska i Mađarska.

Možemo zaključiti parafrazirajući Hamleta: „Nešto je trulo u lijepoj našoj“, napisala je Vesna Škare–Ožbolt.

Podsjećamo, bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović dala je intervju za Media Servis u kojem je pričala o svojem prijateljstvu s Milanom Bandićem rekavši: “Ne mogu se i ne smijem dodvoravati građanima ili onima koji su protiv gospodina Bandića da bih pokupila neke političke bodove. Moram biti dosljedna sebi. I u životu najviše cijenim lojalnost i odanost. Lojalnost prema državi, narodu, zajednici, obitelji i svojim prijateljima, pa čak i ako su optuženi. A ako su osuđeni, onda ću gospodinu Bandiću u zatvor nositi kolače ili što je već dopušteno”, izjavila je Kolinda Grabar Kitarović 2019. godine u velikom intervjuu za Media Servis uoči službenog početka kampanje za predsjedničke izbore.

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI